Αθλητικά

23 Νοεμβρίου 2021 14:35

“Το Πρωινό” – Ευθυμία Γκουλή: Η αναπηρία, η κολύμβηση και η στήριξη της οικογένειάς της

Διάβασέ μου το...

Καλεσμένη στο “Πρωινό” του ΑΝΤ1 η παραολυμπιονίκης δίνει μάθηματα θέλησης για ζωή και αισιοδοξίας.

“Το Πρωινό” – Ευθυμία Γκουλή: Η αναπηρία, η κολύμβηση και η στήριξη της οικογένειάς της
-


Η Ευθυμία Γκουλή παραολυμπιονίκης στο Τόκιο στα 25 της χρόνια, που έχει μάθει να μάχεται σκληρά καθημερινά, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό».

Όπως ανέφερε η αναπηρία της είναι εκ γενετής και όπως έχουν πει οι γιατροί προήλθε από τον ομφάλιο λώρο, ο οποίος τυλίχτηκε τόσο σφιχτά που έκοψε το χέρι της.

«Ευτυχώς δεν το είχαν δει στον υπέρηχο, γιατί αν το είχαν δει θα είχαν κάνει διακοπή κύησης», ανέφερε η Ευθυμία Γκουλή, ενώ πρόσθεσε: «είμαι τυχερή γιατί ο περίγυρος μου και η οικογένειά μου με αγκάλιασαν και με θωράκισαν. Η μητέρα μου δεν με έκρυψε ποτέ».

«Από μικρή ήθελα να έχω το χέρι μου σε θέση που να φαίνεται. Με περιορίζει να το έχω καλυμμένο» είπε και σημείωσε ότι η μητέρα της την είχε προετοιμάσει για το σχολείο και για αυτά που θα άκουγε.

«Ποτέ δεν έκλαψα από τα σχόλια των συμμαθητών μου για το χέρι μου. Ότι κι αν μου έλεγαν το έπαιρνα σαν αστείο και γέλαγα κι εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Για την κολύμβηση είπε ότι ήταν συνειδητή επιλογή. «Ξεκίνησα να κολυμπάω από 4 ετών, ο αθλητισμός ήταν κάτι που με βοήθησε», ανέφερε και υπογράμμισε ότι «ο κόσμος σοκάρεται γιατί έχει άγνοια».

Ειδήσεις σήμερα:

“Άγριες Μέλισσες”: Spoiler για τον Ακύλα και η σκηνή Μυρσίνης - Δούκα (βίντεο)

Άρης Σερβετάλης: Αντιδράσεις για την αποχώρησή του από παράσταση μόνο για εμβολιασμένους (βίντεο)

Κορονοϊός - Τιμόθεος: Είμαστε ιεροί λειτουργοί και όχι πολιτικοί “ελεγκτές”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ