Συνταγές

24 Νοεμβρίου 2021 21:17

Κοτόπουλο σχάρας με τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Διάβασέ μου το...

Μια πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή ετοίμασε και μας προτείνει ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό".

Κοτόπουλο σχάρας με τυριά από τον Πέτρο Συρίγο
-

Κοτόπουλο στη σχάρα με 4 λαχταριστά έφτιαξε στο "Πρωινό" της Τετάρτης ο σεφ Πέτρος Συρίγος!

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή που θα την έχεις έτοιμη στο πι και φι.. 

Συστατικά για το Kοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα ροκφόρ

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι λευκό
  • 1 κ.τ.σ βούτυρο
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 250 ml Κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ παρμεζάνα
  • 80 γρ πεκορίνο
  • 100 γρ blue cheese
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Μπούκοβο
  • Σχινόπρασο

Η συνταγή για το Kοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα ροκφόρ

  • Αλατοπιπερώνουμε ολόκληρα τα φιλέτα κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι που καεί ήδη με 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Σοτάρουμε καλά και από τις 2 πλευρές.
  • Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο σε φετούλες, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί λίγο το κρασί προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο (ανακατεύουμε το ζεστό νερό με ένα κύβο κοτόπουλο) και αφήνουμε να βράσει λίγο το κοτόπουλο.
  • Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση, αφαιρούμε το κοτόπουλο και τέλος ρίχνουμε τα τυριά για να δέσει η σάλτσα μας.
  • Κόβουμε το φιλέτο σε ταλιατα (φέτες) το βάζουμε πάνω σε ρύζι ανάμεικτο και προσθέτουμε τη σάλτσα, μπούκοβο και ψιλοκομμένο σχινόπρασο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ