Quantcast

Πολιτική

14 Δεκεμβρίου 2021 11:39 Τελευταία ενημέρωση : 14 Δεκεμβρίου 2021 20:08

Μητσοτάκης από Εύβοια: Θα χτιστεί το μέλλον σε πολύ καλύτερες βάσεις

Διάβασέ μου το...

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εφαρμογή του σχεδίου ανασυγκρότησης της περιοχής, που επλήγη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Μητσοτάκης από Εύβοια: Θα χτιστεί το μέλλον σε πολύ καλύτερες βάσεις

Το λιμάνι της Αιδηψού ήταν ο πρώτος σταθμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη βόρεια Εύβοια, για την παρακολούθηση και την εφαρμογή του μεγάλου προγράμματος ανασυγκρότησης της περιοχής που επλήγη από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

ίμαι ειλικρινής και το ξαναλεω οτι δυστυχώς αυτη η φωτιά μας ξεπέρασε, ναι ηρθα με το μισο υπουργικό συμβούλιο όχι για να κάνω φιεστα αλλά για να δειξουμε την κατανομη των αρμοδιοτητων και ολοι να ειναι απεναντί μας υπόλογοι. Κάνουμε κάτι μοναδικό εδω" δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη, Αντιπλοίαρχο Σωτήρη Δανίκα, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας, Χαράλαμπο Μανιάτη, για τη μεταφορά του εμπορικού λιμανιού σε κοντινό σημείο και το σχέδιο για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, με στόχο τη συνολική αναβάθμισή του.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΥΒΟΙΑ

«Είστε πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση σπουδαίων κρατικών λειτουργών. Οπότε θέλω να ευχαριστήσω εσάς για ό,τι κάνατε. Θυμάστε πόσο ακραίες ήταν οι συνθήκες», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Και βέβαια η πρώτη μας υποχρέωση πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Μετά της περιουσίας. Το φυσικό περιβάλλον, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε να το προστατεύσουμε εδώ στην Εύβοια όπως θα θέλαμε, αλλά ο βαθμός του ενδιαφέροντος του Κράτους και της συντονισμένης κρατικής παρέμβασης που δρομολογείται για τη βόρεια Εύβοια κατ' εμέ δεν έχει προηγούμενο. Είναι πραγματικά μια ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο τόπος και να χτιστεί το μέλλον της βόρειας Εύβοιας σε πολύ καλύτερες βάσεις σε σχέση με το παρελθόν. Οπότε ευχαριστώ πολύ».

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΥΒΟΙΑ

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατασκευή νέου οδικού άξονα Χαλκίδα-Στροφυλιά σε συνδυασμό με τις παρακάμψεις Ψαχνών και Χαλκίδας.

 Ενώ ο κ. Καραγιάννης, Υφυπουργός Υποδομών ανέφερε" Τα εργα δεν ηταν χρηματοδοτήσιμα και καταφέραμε να λυσουμε ολα τα προβληματα και εντός των επόμενων ημερών δημοπτρατούνται".

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι το σχέδιο για την Αιδηψό προβλέπει τη μεταφορά του εμπορικού - ακτοπλοϊκού λιμένα βορειότερα και τη μετατροπή του υφιστάμενου σε αμιγώς τουριστικό και αλιευτικό. Παράλληλα, δρομολογείται πρόγραμμα τουριστικής αναβάθμισης και των 10 λιμανιών της βόρειας Εύβοιας. Επίσης προβλέπονται άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στην πόλη της Αιδηψού και σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές.

Εντός του 2022 θα είναι έτοιμες όλες οι μελέτες, αποτέλεσμα δωρεών ιδιωτών ύψους 2 εκ. ευρώ. Το συνολικό σχέδιο προβλέπει

Στο σχέδιο κυριαρχούν η Αναζωογόνηση του δάσους, Νέα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια για τους δημους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου -Λίμνης- Αγίας Άννας, Σύγχρονες υποδομές, Αναδιάρθρωση αγροτικού και τουριστικού τομέα, Έργα ψηφιοποίησης και πολιτισμού.

Ψυχή του σχεδίου είναι ο Σταύρος Μπένος.

Ο κ. Μπένος, ο επικεφαλής του σχεδίου ανασυγκρότησης Εύβοιας , δήλωσε:

Όπως στον Ταϋγετο ανέβαινε όλη η Καλαμάτα και η οικονομική δραστηριότητα προστάτευε το δάσος, αυτό φιλοδοξώ και εδώ μια φυσική αυτορρύθμιση

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αμυράς ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος "Θα κάνουμε ζώνες ακαυστων δέντρων γυρω από οικισμούς, ξεχάστε τα πεύκα".

 Ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια ευρώ οι άμεσες ενισχύσεις στους πληγέντες κατοίκους 

 "Έχουν δοθεί 12,1 εκ. σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες στην Βόρεια Εύβοια." δήλωσε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλος.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΥΒΟΙΑ

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, και οι βουλευτές Ευβοίας της ΝΔ Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός.

Ηλιόπουλος: ο μετά από 4 μήνες, ο κ.Μητσοτάκης πήγε στην Εύβοια με ΜΑΤ

«Μετά από 4 μήνες προκλητικής αδιαφορίας, ο κ. Μητσοτάκης τόλμησε να πάει στη Βόρεια Εύβοια μόνο με ΜΑΤ, μην τυχόν και τον πλησιάσουν οι πυρόπληκτοι που έχει αφήσει στο έλεός τους», υπογραμμίζει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αφού λοιπόν απέκλεισε τους πληγέντες, είχε το απύθμενο θράσος να δηλώσει ότι η κρατική παρέμβαση στη Βόρεια Εύβοια δεν έχει προηγούμενο. Πράγματι, δεν έχει προηγούμενο τέτοια αδιαφορία, τέτοια ολιγωρία, τέτοια καθυστέρηση», σχολιάζει, τονίζοντας πως «καμία μελέτη αντιπλημμυρικών έργων δεν έχει παραδοθεί ακόμα, παρά το γεγονός ότι είχαμε ήδη τις πρώτες πλημμύρες αρχές Οκτώβρη, ενώ οι μόνες μελέτες που έχουν παραδοθεί αφορούν δύο Δήμους, οι οποίες εδώ και τρεις μήνες περιμένουν τις εγκρίσεις και δεν έχουν εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις». «Όσο για τα έργα του πορίσματος της επιτροπής Μπένου αναμένεται να ξεκινήσουν στην καλύτερη περίπτωση το τέλος του 2023», προσθέτει.

Όπως καταγγέλλει ο Ν. Ηλιόπουλος, «την ίδια ώρα ο αγροτικός κόσμος δεν έχει πάρει ούτε ευρώ αποζημίωση, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι μέχρι την άνοιξη, οπότε και θα εξεταστεί από τον ΕΛΓΑ πού θα δοθούν αποζημιώσεις». «Καμία μέριμνα για τους ελαιοπαραγωγούς, τους κτηνοτρόφους και τις τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ οι μόνες αποζημιώσεις που έλαβαν οι μελισσοκόμοι είναι από ιδιώτες», συμπληρώνει και καταλήγει:

«Αυτά είναι τα «επιτεύγματα» των «θεόσταλτων» επιτελών του κ. Μητσοτάκη. Ο αυτοθαυμασμός τους θα ήταν για γέλια, αν δεν αφορούσε τον αγώνα για επιβίωση χιλιάδων συμπολιτών μας που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται, τις δουλειές τους να καταστρέφονται και την κυβέρνηση να αδιαφορεί επιδεικτικά για τον τόπο τους και το μέλλον τους».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση επιδιώκει να μετατρέψει τη μεγάλη καταστροφή σε μεγάλη ευκαιρία

«Με τα περιβόητα 'ολιστικά σχέδια ανασυγκρότησης' η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να μετατρέψει τη μεγάλη καταστροφή σε μεγάλη ευκαιρία για τα συμφέροντα των ομίλων στον τουρισμό, στην ενέργεια, στον αγροτοδιατροφικό και κατασκευαστικό τομέα. Όμως η 'αναγέννηση' της Βόρειας Εύβοιας προς όφελος του λαού της, δεν μπορεί να γίνει με τα ίδια υλικά που οδήγησαν στην καταστροφή της, δηλαδή την πολιτική που θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες κόστος, γιατί υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Β. Εύβοια.

«Μια επιπλέον απόδειξη αποτελεί ότι οι κάτοικοι που έχουν πληγεί, ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις για τις ζημιές, τα μέτρα για το εισόδημα που έχει χαθεί, τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, βασικές προϋποθέσεις για να παραμείνουν στον τόπο τους» καταλήγει το κόμμα στο σχόλιό του.

Ειδήσεις σήμερα:

Στάθης Παναγιωτόπουλος: η δημόσια συγγνώμη και η αναφορά στο “Ράδιο Αρβύλα”

Καματερό: Νεκρά δύο παιδιά μετά από φωτιά σε σπίτι

Κιλκίς: Πατέρας σκότωσε τον γιο του με καραμπίνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ