Καιρός

27 Δεκεμβρίου 2021 06:07

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές ενδέχεται να είναι έντονα τα φαινόμενα. Σε ποια επίπεδα θα κυμανθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση.

-

Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός την Δευτέρα, με συννεφιά, παροδικά αυξημένη και τοπικές βροχές στα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία πρόσκαιρα και στις υπόλοιπες περιοχές. Ειδικότερα στη δυτική Ελλάδα ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, εντάσεως 5-6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13-15 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται συννεφιά με βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Το βράδυ είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως μέχρι 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις και τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Μακεδονία και το βράδυ κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 και στα ανατολικά τμήματα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα, που πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά, τη νύχτα θα περιοριστούν στα νοτιότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσει συννεφιά με τοπικές βροχές, κυρίως από το μεσημέρι. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια θα αναπτυχθούν αρχικά αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει, κυρίως από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 και στα νότια 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ ενδέχεται να βρέξει στα δυτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 και στα βόρεια 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, εντάσεως 3 με 4 και στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13-15 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Όμικρον: Συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test την Δευτέρα σε 140 σημεία

Premier League: Νίκη μετά από 3 μήνες για τους “Γλάρους”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ