Καιρός

03 Ιανουαρίου 2022 06:06 Τελευταία ενημέρωση : 03 Ιανουαρίου 2022 09:47

Καιρός: τοπικές νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πόσο ψηλά θα φθάσει ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Ο υδράργυρος στα βόρεια θα φτάσει τους 16, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη, στα δυτικά, στη νότια νησιωτική χώρα καθώς και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, με τάση εξασθένησης από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι αρχικά δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια τους 17 με 19 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Rapid test δωρεάν από την Περιφέρεια Αττικής

Τένις - Σάκκαρη: ποδαρικό με το δεξί στην Αδελαΐδα

ΕΦΚΑ - ΟΑΕΔ: Οι πληρωμές της εβδομάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ