Οικονομία

11 Ιανουαρίου 2022 11:36 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιανουαρίου 2022 20:34

Κορονοϊός – Εστίαση: Δεν αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας ως τα τέλη Ιανουαρίου

Διάβασέ μου το...

Τι λένε κυβερνητικές πηγές ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών αύριο. Τι θα γίνει με τη μουσική στην Εστίαση και τη χωρητικότητα στα γήπεδα.

Κορονοϊός – Εστίαση: Δεν αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας ως τα τέλη Ιανουαρίου
-

Στάση αναμονής φαίνεται πως κρατά η κυβέρνηση ενόψει της συνεδρίασης των ειδικών του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παράταση του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης ως τα τέλη Ιανουαρίου προεξοφλείτε.

Σκέψεις όμως για σημειακές παρεμβάσεις υπάρχουν αν και η κυβέρνηση μπορεί να μην τις θέσει τώρα ώστε να μην δοθεί η εικόνα χαλάρωσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

Η επιβολή του ωραρίου λειτουργίας ως τα μεσάνυχτα και η απαγόρευση ορθίων και χορών θα εξακολουθήσουν, όμως το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει να επιτραπεί η συνοδεία χαμηλής μουσική σε καφετέριες και εστιατόρια.

 Η σκέψη για αύξηση στο 20% της χωρητικότητας στα γήπεδα ενδεχομένως να μην μπει στο τραπέζι αυτή την εβδομάδα δεδομένου ότι καταγράφονται κρούσματα της Όμικρον σε πολλές ομάδες με αποτέλεσμα να ακυρώνονται αγώνες.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως «Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για την οποιαδήποτε χαλάρωση. Υπάρχει αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής. Σταθμίζουμε τα δεδομένα κάθε μέρα. Η εφαρμογή των μέτρων δούλεψε καλά. Ο κόσμος πειθάρχησε και παίρνει μέτρα αυτοπροστασίας. Η Κυβέρνηση θα περιμένει πρώτα  να ακούσει τις εισηγήσεις των Ειδικών. Θα σταθμίσουμε και την πορεία της πανδημίας και την πίεση που έχει το Σύστημα Υγείας. Είναι πρόωρο, αυτή τη στιγμή, να μιλήσουμε για χαλάρωση και κυρίως να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα. Αυτό θέλει μία συζήτηση.  Θα δούμε και τις απόψεις της Επιτροπής. Το πλαίσιο είναι σταθερό. Είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η λειτουργία του κοινωνικού και οικονομικού βίου». 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κοζάνη: Πήγε να εμβολιαστεί κι έκλεψε φιαλίδιο με δόσεις εμβολίων

Κακοκαιρία “Διομήδης”: Πού υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Η Κέιτ Μίντλετον... σταρ του Χόλιγουντ (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ