Καιρός

12 Ιανουαρίου 2022 06:07

Καιρός - “Διομήδης”: χιόνια, κρύο και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Πότε και που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Πόσο χαμηλά θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Τετάρτη προβλέπονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, και κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και στην Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας, με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί, 8 με 9 και στα βόρεια τοπικά έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 7 με 9 και στα νησιά τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά - ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 01 βαθμό έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με βροχές τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειανατολικοί άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, το πρωί στο Θρακικό Πέλαγος τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 βαθμό έως 06 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οι οποίες στη Θεσσαλία και την κεντρική και ανατολική Στερεά, θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ και το πρωί στις Σποράδες έως 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Κρήτης. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 8 με 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα με καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το απόγευμα στα βόρεια θα σταματήσουν. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 7 με 9 και πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ ενδέχεται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 3 με 5 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τους 10 με 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το κεντρικό Αιγαίο τους 6 με 8, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει έως τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιβάτης εισέβαλε στο πιλοτήριο αεροπλάνου

ΕΟΔΥ: δωρεάν rapid test την Τετάρτη σε 155 σημεία

Euroleague: Η Αρμάνι πέρασε από την έδρα της Μπαρτσελόνα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ