Quantcast

Υγεία - Περιβάλλον

13 Ιανουαρίου 2022 11:52 Τελευταία ενημέρωση : 13 Ιανουαρίου 2022 16:40

Παίδων Πεντέλης: Αγωγή Πλεύρη κατά της απεργίας την εργαζομένων

Διάβασέ μου το...

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

Παίδων Πεντέλης: Αγωγή Πλεύρη κατά της απεργίας την εργαζομένων

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες προκειμένου η 24ωρη απεργία, που πραγματοποιείται εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Έτσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

«Πόλεμος» Πλεύρη - Ξανθού

Σε δήλωση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού αναφέρεται «την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο - λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος -  πολιτική «σιδηράς πυγμής» εναντίον των γιατρών του «Παίδων Πεντέλης»,  που αντιδρούν στην αναστολή  της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική  περίθαλψη.  Η προσφυγή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί η σημερινή 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, συνιστά πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει  τους  ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτή την αθλιότητα. Αλλιώς … «ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος ….» !   

Απαντώντας, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε «Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας. Ως Υπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών».

εμβόλιο - εμβολιασμός - παιδί

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σε ανακοίνωση του αναφέρει «Δε φτάνει που η κυβέρνηση θέτει εκτός εφημερίας ένα νοσοκομείο που καλύπτει σοβαρές ανάγκες του παιδικού πληθυσμού, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και τους εργαζόμενους που το κρατάνε όρθιο και αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει. Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αγωγή που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας για να βγει παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, οι οποίοι  δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το νοσοκομείο. Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η αγωγή σε βάρος των εργαζόμενων του Παίδων Πεντέλης. Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ως πλήρες, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο Παίδων».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει «Δεν φτάνει που η Κυβέρνηση μεθοδεύει το κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης, λέγοντας ψέματα κιόλας αρχικά για τις εφημερίες του Νοσοκομείου. Η κατάπτυστη Μητσοτάκης Α.Ε. προσέφυγε και στη Δικαιοσύνη ενάντια στην απεργία των υγειονομικών. Κυνικοί οι κ.κ. Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα».

Ειδήσεις σήμερα:

Αστεροειδής δυνητικά επικίνδυνος πλησιάζει τη Γη

Κακοκαιρία “Διομήδης” - Ρόδος: Τεράστιος τοίχος συνέθλιψε αυτοκίνητα (εικόνες)

Άνδρος: Της σκότωσε τα ζώα και της άφησε απειλητικό σημείωμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ