Κόσμος

22 Ιανουαρίου 2022 17:14

Οσάμα Μπιν Λάντεν: Νεκρός πρώην συνεργάτης του

Διάβασέ μου το...

Με ανακοίνωσή της, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα αναφέρει το θάνατο του στελέχους της και πρώην συνεργάτη του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Οσάμα Μπιν Λάντεν: Νεκρός πρώην συνεργάτης του
-

Ένας πρώην συνεργάτης του Οσάμα μπιν Λάντεν, σκοτώθηκε μετά από αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησαν δυνάμεις των ΗΠΑ στην Υεμένη κατά θέσεων της οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ).

Με ανακοίνωσή της, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα (ΑΚΑΧ) αναφέρει το θάνατο του στελέχους της και πρώην συνεργάτη του Οσάμα μπιν Λάντεν, μετά την αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στην Υεμένη, κάτι που επιβεβαίωσε και η διευθύντρια του κέντρου SITE Intelligence Group, το οποίο παρακολουθεί συστηματικά τη δραστηριότητα τζιχαντιστικών και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τη Ρίτα Κατς, η ΑΚΑΧ δεν διευκρίνισε ούτε το πότε, ούτε το πού σκοτώθηκε ο Σάλεχ μπιν Σαλίμ μπιν Ουμπάιντ Αμπολάν, γνωστός επίσης ως Αμπού Ομάιρ αλ Χαντράμι, πρώην συνεργάτης του ηγέτη της Αλ Κάιντα, γεγονός που η ίδια χαρακτήρισε «παράξενο» μέσω Twitter.

Η ίδια, πρόσθεσε τις πληροφορίες πως τη 14η Νοεμβρίου 2021 οι ΗΠΑ προχώρησαν σε αεροπορικό πλήγμα στην Υεμένη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία μέλη της ΑΚΑΧ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο πολιτικός που αυτοκτόνησε σε απευθείας μετάδοση (εικόνες)

Θεσσαλονίκη – ομαδικός βιασμός: Συγκινημένη από τη συμπαράσταση του κόσμου η Γεωργία

Σέρρες: έκλεψαν ακόμη και...δοκάρια