Οικονομία

26 Ιανουαρίου 2022 11:36 Τελευταία ενημέρωση : 26 Ιανουαρίου 2022 18:42

“Ελπίδα” – ΔΕΔΔΗΕ: Σε ποιες περιοχές συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Διάβασέ μου το...

Πέρα από τις σοβαρές βλάβες που σχετίζονται με γραμμές μέσης τάσης, υπάρχουν μικρότερες μεμονωμένες βλάβες σε όλη την Αττική.

“Ελπίδα” – ΔΕΔΔΗΕ: Σε ποιες περιοχές συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης
-

Στις περιοχές Μαραθώνας, Γραμματικό, Καλέντζι, Κάτω Σούλι και στα Μεσόγεια εντοπίζονται αυτήν την ώρα τα σημαντικότερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Το πρωί παρέμεναν εκτός 4 γραμμές από τις 79 γραμμές μέσης τάσης που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ωστόσο, πέρα από τις σοβαρές βλάβες που σχετίζονται με γραμμές μέσης τάσης, υπάρχουν μικρότερες μεμονωμένες βλάβες σε όλη την Αττική.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη μαρτυρία κατοίκου των Γλυκών Νερών, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" , όπου η οικογένεια του με μικρά παιδιά, παραμένει χωρίς ρεύμα για 3 μέρες.

Ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ, σε συνέχεια της πληροφόρησης του κοινού, αναφορικά με την πορεία της  αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας από την κακοκαιρία «ΕΛΠΙΔΑ», επισημαίνει ότι τα συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά έως και αυτή την ώρα, στοχεύοντας στην  πλήρη επανηλεκτροδότηση  όλων των  περιοχών. 

Αναλυτικότερα αυτή την ώρα συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες σε 4 γραμμές στις περιοχές Κάτω Σούλι, Γραμματικό, Σχοινιά και Πικέρμι. Ταυτόχρονα τα συνεργεία συνεχίζουν εργασίες αποκατάστασης σε πλήθος μεμονωμένων βλαβών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περίπου 200.000 νοικοκυριά, ενώ αυτή την ώρα οι ζημιές στο Δίκτυο επηρεάζουν την ηλεκτροδότηση περίπου 3.000 νοικοκυριών.

Τέλος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι έχουν επανηλεκτροδοτηθεί όλα τα νοικοκυριά, τονίζεται ότι όσοι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE  από το κινητό τους (Android και iOS)  ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Σε κοινή δήλωση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλου και της αναπληρώτριας του, Π. Πέρκα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «οι διακοπές ρεύματος, που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα στην Αττική και που όπως φαίνεται δεν θα επιλυθούν όλες ούτε και σήμερα, αποτελούν ακόμα μια διάψευση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι εξοργιστικό η κυβέρνηση να κάνει μεγαλόστομες δηλώσεις, όπου το ένα ψέμα το διαδέχεται ένα ακόμα μεγαλύτερο όταν, από τη μία κινδυνεύουν πολίτες από την έλλειψη ρεύματος και θέρμανσης για 3ο συνεχόμενο 24ωρο και τα συνεργεία δίνουν δύσκολη μάχη, και όταν, από την άλλη η κυβέρνηση δεν μπορεί να διανοίξει τις προσβάσεις στις βλάβες. Σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα η ανεπάρκεια και η άγνοια δεν συγχωρούνται. Όταν συνδυάζονται δε με επικοινωνιακές κινήσεις και ψεύδη από τα κυβερνητικά στελέχη γεννούν οργή και ενισχύουν την απαίτηση για κυβερνητική αλλαγή το συντομότερο».

Ειδήσεις σήμερα:

Στύλοι Ολυμπίου Διός: Ισχυρή έκρηξη και φωτιά σε κτήριο (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: Ακυβέρνητο λεωφορείο έπεσε πάνω σε όχημα και δέντρα! (εικόνες)

Australian Open - Τσιτσιπάς: Στα ημιτελικά με θρίαμβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ