Καιρός

27 Ιανουαρίου 2022 06:07 Τελευταία ενημέρωση : 27 Ιανουαρίου 2022 14:42

Καιρός: τοπικές βροχές, βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται χιονοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Πέμπτη ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες κυρίως στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς θα σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και στην ανατολική Εύβοια. Στα ορεινά της Κρήτης, της Εύβοιας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα πέσουν λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 07 με 09 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 09 με 12 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες που στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών ή χιονόνερου και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 βαθμό έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -07 έως 09 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, από -12 βαθμούς έως 03 βαθμό Κελσίου)

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες απο το μεσημέρι, που το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο θα αυξηθούν. Στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -02 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, από -10 έως 08 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες στις Σποράδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια έως 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -03 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανή βροχή ή χιονόνερο, κυρίως στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις από το βράδυ, ενώ στα βόρεια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή, προβλέπονται στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 09 με 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Αττική Οδός: Χωρίς διόδια οι διελεύσεις

Αττική - Κρήτη: τι ισχύει για σχολεία, τηλεργασία, δικαστήρια και μαγαζιά την Πέμπτη

Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 171 σημεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ