Καιρός

29 Ιανουαρίου 2022 06:34

Καιρός: χιονοπτώσεις, καταιγίδες και βοριάδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για το Σάββατο προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, οι οποίες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, πρόσκαιρα στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στην κεντρική και στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, των οποίων η ένταση στο Ιόνιο και από το απόγευμα στα ανατολικά θα φτάνει τα 8 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Θα πνέουν άνεμοι αρχικά βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, 5 με 6, βαθμιαία 6 με 7 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -01 βαθμό έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες, που από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, κατά τόπους πυκνές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ, ενώ στην κεντρική Μακεδονία θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 έως 06 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, από -08 έως 04 βαθμούς Κελσίου)

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια και αργά το βράδυ στα νότια θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια από νότιες, 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 6 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -01 βαθμό έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, από -08 έως 04 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες, που από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 6 με 8 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -03 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, και βαθμιαία νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 7 τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στα νότια θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια οι άνεμοι θα είναι νότιοι, 3 με 5 μποφόρ,  που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένεται στα δυτικά και στα βόρεια ο καιρός να είναι αίθριος, αλλά στην Μακεδονία και στην Θράκη, από το απόγευμα, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους σε ημιορεινές περιοχές, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν, όμως σε αυτές τις περιοχές μέχρι το μεσημέρι θα είναι έντονα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στην ανατολική Πελοπόννησο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, από τις μεσημβρινές ώρες όμως βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 11 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς και στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά σε φυλακές (εικόνες)

ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν το Σάββατο σε 45 σημεία

Ο Ερντογάν απέλυσε και τον επικεφαλής της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ