Καιρός

17 Φεβρουαρίου 2022 06:08 Τελευταία ενημέρωση : 17 Φεβρουαρίου 2022 07:51

Καιρός: βροχές, σκόνη και άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα φαινόμενα. Πάνω από την Ελλάδα και πάλι η αφρικανική σκόνη.

-

Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα την Πέμπτη αναμένονται σποραδικές βροχές που γρήγορα στα δυτικά και από το μεσημέρι στα βόρεια θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη βόρεια Ελλάδα.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές και μέχρι και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και από το μεσημέρι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις και βροχές, βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις και στη Θράκη και την ανατολική και κεντρική Μακεδονία τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, από τις προμεσημβρινές ώρες σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μέχρι και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι στα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια τμήματα της ανατολικής χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα κατά τόπους στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 18 και κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία - Βραζιλία: δεκάδες νεκροί και καταστροφές (εικόνες)

Σεισμός στην Λευκάδα

Μαρούσι: επίθεση σε ανήλικο από 30 άτομα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ