Καιρός

20 Φεβρουαρίου 2022 06:37

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Κυριακή προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 17 με 18 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ανοιχτά στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν  άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Την νύχτα,  στα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ουκρανία: Άρωμα πολέμου… στο Ντονέτσκ

ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Κυριακή σε 43 σημεία

“Euroferry Olympia” – Πυραγός 5ης ΕΜΑΚ: Μπορεί να υπάρχουν ακόμη επιζώντες


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ