Life

25 Φεβρουαρίου 2022 12:25 Τελευταία ενημέρωση : 25 Φεβρουαρίου 2022 20:45

“Special Report”: η κρίση στην Ουκρανία και η δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Δύο απεσταλμένοι επί ουκρανικού εδάφους μεταδίδουν συνεντεύξεις, εικόνες και το κλίμα που επικρατεί στην Ουκρανία. Ακόμη, οι γονείς του φοιτητή που δολοφονήθηκε μιλούν για όλους και για όλα.

“Special Report”: η κρίση στην Ουκρανία και η δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον (εικόνες)
-

Ακόμη δύο δυνατές έρευνες παρουσιάζει η εκπομπή «Special Report», την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, στις 24:00,  στον ΑΝΤ1.

Εισβολή

Καθώς ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία την αναμέτρηση της Ουκρανίας με την τεράστια πολεμική μηχανή της Ρωσίας, το «Special Report» μεταδίδει αποκλειστικές εικόνες και ανταποκρίσεις από την Ουκρανία. 

Για ποιο λόγο ο Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε έναν αναίτιο πόλεμο, σπρώχνοντας στα άκρα τη σχέση της Δύση με την Ρωσία, πώς η Ευρώπη θα αλλάξει για πάντα, και τι εξελίξεις θα φέρει στην οικονομία και την ενεργειακή «σκακιέρα»;

Special Report - Ουκρανία

Special Report - Ουκρανία

Από το Κίεβο, ο Αντώνης Φουρλής αναζητά τις απαντήσεις, μιλώντας με αναλυτές, πολιτικούς και πολίτες που βιώνουν τα ταραχώδη γεγονότα των τελευταίων ετών αλλά και ημερών - από τις διαδηλώσεις στην πλατεία Μαϊντάν πριν από οκτώ χρόνια και την επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία, μέχρι τη σημερινή εισβολή. 

Με την κάμερα της εκπομπής, παρακολουθεί την αγωνιώδη προσπάθεια των Ουκρανών να αντισταθούν - ανδρών και γυναικών - που παίρνουν τα όπλα, ακόμα και για πρώτη φορά στη ζωή τους. Ανάμεσα σε εκείνους που τους εκπαιδεύουν, μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων, βρίσκεται κι ένας Έλληνας που έχει μεταβεί στην Ουκρανία για να πολεμήσει. 

Special Report - Ουκρανία

Special Report - Ουκρανία

 Η ομάδα του «Special Report» εισέρχεται, επίσης, σε χώρους που κανένας δεν φαντάζεται ότι μπορεί να μετατραπούν σε καταφύγια από βομβαρδισμούς, ενώ επισκέπτεται και το «παλάτι» που εγκατέλειψε διωγμένος ο διεφθαρμένος πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σε μια ιστορική στιγμή που έκρινε την πορεία της χώρας.  Την ίδια ώρα, ο Χρήστος Μαζανίτης στέλνει τη δική του ανταπόκριση από τη Μαριούπολη των Ελλήνων, την κοιτίδα των σχεδόν 150.000 Ελλήνων ομογενών που ζει εδώ και οκτώ χρόνια υπό την απειλή ενός πολέμου.

Εκπρόσωποι της ομογένειας, μαθήτριες σε ελληνικά σχολεία, αλλά και Έλληνες κάτοικοι στα χωριά της «πρώτης γραμμής» μιλούν στο «Special Report» για τη ζωή τους στην πιο επικίνδυνη περιοχή της Ουκρανίας και τις προετοιμασίες τους για μια νέα μάχη που απεύχονται.

Special Report - Ουκρανία

Special Report - Μπακάρι Χέντερσον

Special Report - Μπακάρι Χέντερσον

Δικαίωση για το παιδί τους

Ήταν Ιούλιος του 2017 όταν ο νεαρός Αμερικανός τουρίστας Μπακάρι Χέντερσον μπήκε σε ένα μπαρ στον Λαγανά της Ζακύνθου μαζί με φίλους του. Χρειάστηκαν λίγα μόλις λεπτά, εκείνο το μοιραίο βράδυ, για να γίνουν οι διακοπές του ένας εφιάλτης.

Ο άγριος ξυλοδαρμός, που θύμιζε λιντσάρισμα από άλλες εποχές και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 22χρονου, συγκλόνισε τη χώρα και απασχόλησε έκτοτε έντονα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Special Report - Μπακάρι Χέντερσον

Καθώς η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκινά αυτήν την εβδομάδα, η Μαρία Σαράφογλου συναντά την οικογένεια του δολοφονημένου Αμερικανού που έρχεται να παρακολουθήσει από κοντά τη νέα εκδίκαση της υπόθεσης, απογοητευμένη από τις ελαφριές ποινές που είχαν αρχικώς επιβληθεί στους κατηγορούμενους.  

Η Τζιλ και ο Φιλ Χέντερσον, γονείς του Μπακάρι, μιλούν στο «Special Report»  για τον γιο τους που είχε όλο το μέλλον μπροστά του, και την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους που τους σημάδεψε για πάντα. Στην κάμερα της εκπομπής, εξομολογούνται πως ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να διαχειριστούν όλο όσα συνέβησαν το τραγικό βράδυ της δολοφονίας, αλλά δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του Μπακάρι.

 Special Report - Μπακάρι Χέντερσον

#SpecialReportGR

Facebook: SpecialReportGR

Twitter: SpecialReportGR

Instagram: specialreportgr 


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κίεβο: ρωσική προέλαση με εκρήξεις και πτώση αεροσκαφών

Νίκος Κοεμτζής: σαν σήμερα το μακελειό για μια παραγγελιά

Θεσσαλονίκη - Φωτιά: θρήνος για μάνα και παιδιά που απανθρακώθηκαν (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ