Κοινωνία

30 Μαρτίου 2022 12:58 Τελευταία ενημέρωση : 30 Μαρτίου 2022 16:43

Σαϊντού Καμαρά: Προσφυγή για το άσυλο με “όλο το σχολείο” στο πλάι του

Διάβασέ μου το...

Με τους συμμαθητές, φίλους και καθηγητές του έφτασε στην Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών ο Σαϊντού Καμαρά.

Σαϊντού Καμαρά: Προσφυγή για το άσυλο με “όλο το σχολείο” στο πλάι του
-

Στην Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών έφτασε το πρωί ο Σαϊντού Καμαρά, ο μαθητής του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου, του οπίου το αίτημα για άσυλο εξετάστηκε σήμερα.

Ο αριστούχος μαθητής και ασυνόδευτος πρόσφυγας είχε στο πλευρό του τους συμμαθητές, τους καθηγητές του, αλλά και πλήθος κόσμου που του συμπαραστάθηκαν στη διαδικασία.

ΣΑΪΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ - ΑΣΥΛΟΥ

Ο ανήλικος από τη Γουινέα διεκδικεί άσυλο στη χώρα μας, ενώ αν δεν του χορηγηθεί θα απελαθεί στη Γουινέα.

Κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την ευχή του ο Σαϊντού «να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του».

ΣΑΪΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ - ΑΣΥΛΟΥ

ΣΑΪΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ - ΑΣΥΛΟΥ

Το παιδί έγινε γνωστό σε όλη τη χώρα, ενώ σηκώθηκε κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό του, μετά την εμφάνισή του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου κι αφού έγινε γνωστό ότι, αν και αριστούχος κινδυνεύει με απέλαση.

«Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη σας, ευχαριστώ όλα τα παιδιά απ' το λύκειο του Αγίου Δημητρίου, τον διευθυντή μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πάρα πολύ» δήλωσε ο Σαϊντού βγαίνοντας από το κτήριο όπου έγινε η συζήτηση για την προσφυγή του.

Το παιδί βγήκε από το κτήριο καταχειροκροτούμενο από τους συμμαθητές του που τον υποδέχθηκαν με αγκαλιές και συγκίνηση.

Η απόφαση θα βγει σε δέκα μέρες.

Ιερώνυμος: Να διασφαλιστεί η παραμονή του Σαϊντού Καμαρά στην Ελλάδα

Να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο καλεί την Πολιτεία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ώστε να μην κινηθούν οι διαδικασίες απέλασης του Σαϊντού Καμαρά και να διασφαλιστεί η παραμονή του στην Ελλάδα. 

«Γνωρίζω προσωπικά τον μικρό μαθητή και από τις συναντήσεις μου μαζί του είδα στα μάτια του τη λαχτάρα του να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Είναι καθήκον μας ως Εκκλησία και ως Έλληνες να τον αγκαλιάσουμε και να φροντίσουμε να γίνει μέλος της κοινωνίας μας, όπως άλλωστε έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν», τόνισε ο Μακαριώτατος. 

Ο Σαϊντού Καμαρά φιλοξενείται στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων «Εστία», του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

Ο Αρχιεπίσκοπος συχνά επισκέπτεται τη συγκεκριμένη, αλλά και τις υπόλοιπες δομές της Εκκλησίας που φιλοξενούν ανήλικους πρόσφυγες και ασυνόδευτα παιδιά και έχει την ευκαιρία να συνομιλεί μαζί τους και να διαπιστώνει από κοντά την πρόοδό τους.

ΣΑΪΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ - ΑΣΥΛΟΥ

Εν τω μεταξύ, σε δήλωση ?του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργου Ψυχογιού, αναφέρεται πως «Με την τροπολογία που καταθέσαμε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον Πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, ζητάμε την επαναφορά των διατάξεων για τους ανθρωπιστικούς λόγους, που δίνουν δικαίωμα παραμονής στη χώρα για περιπτώσεις σαν τον μαθητή Σαϊντού Καμαρά, για ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα, για το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, αλλά και την προστασία και ασφάλεια της ζωής του. Επομένως ζητάμε και από την Κυβέρνηση να πάρει θέση και να σταματήσει την υποκρισία, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως της προοδευτικής και αριστερής, να υπερψηφίσουν μια τροπολογία η οποία είναι σημαντική και για την κοινωνική συνοχή και για το κράτος δικαίου αλλά και για να μην υπάρχουν «αόρατοι» στη χώρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος αδελφών στην Πάτρα – Γαλεντέρης: Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα έχουμε απαντήσεις

Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Τα θαύματα της εβδομάδας και η 12η Απριλίου

Συντάξεις: Καθυστερήσεις πληρωμών σε 16 περιοχές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ