Καιρός

05 Απριλίου 2022 06:07

Καιρός: σκόνη, τοπικές βροχές και ζέστη την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται οι πιο έντονες βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και στα βόρεια, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια. Από τις απογευματινές ώρες, στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορείων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 24 βαθμούς, τοπικά στην Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνές με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα κεντρικά και τα βόρεια κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνές, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές μέχρι αργά το απόγευμα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε βόρειους. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους-βορειοδυτικούς, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα νότια από το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που το βράδυ στο Ιόνιο θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα φτάσει τους 19 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι φονικές μάχες με θύματα αμάχους

ΕΟΔΥ: rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 176 σημεία

Premier League: Η αδιάφορη Κρίσταλ Πάλας σόκαρε την Άρσεναλ




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ