Κόσμος

10 Απριλίου 2022 08:35

Ο Ακάρ “δείχνει” το ΝΑΤΟ για τις νάρκες στην Μαύρη Θάλασσα

Διάβασέ μου το...

Τι δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σχετικά με τον πρόσφατο εντοπισμό ναρκών στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ακάρ “δείχνει” το ΝΑΤΟ για τις νάρκες στην Μαύρη Θάλασσα
-

Ο Χουλουσί Ακάρ, έκανε δηλώσεις σε συνάντηση που είχε πριν από λίγες ημέρες, σχετικά με τις νάρκες στη Μάυρη Θάλασσα, για τις οποίες αλληλοκατηγορούνται Ουκρανία και Ρωσία

Ο τούρκος Υπουργός Άμυνας, ανέφερε πως είναι πολύ πιθανόν τις νάρκες να τις τοποθέτησε το... ΝΑΤΟ στην περιοχή για να αυξήσει την πίεση στην Τουρκία.

Όπως δήλωσε, «υπάρχουν αμφιβολίες για το αν βρέθηκαν εκεί οι νάρκες τυχαία», και μια θεωρία που ανέπτυξε είναι ότι «ίσως αποτελεί σχέδιο του ΝΑΤΟ, ώστε να έχουν λόγο οι ναρκαλιευτές της Συμμαχία να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα».

Συνεχίζοντας ο Ακάρ, είπε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει ώστε να πιεστεί η Άγκυρα να επιτρέψει στα πλοία του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα, μέσω των Στενών των Δαρδανελλίων.

Ακόμη τόνισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να εφαρμόζει τη Συνθήκη του Μοντρέ, βάσει την οποίας σε καιρό πολέμου η χώρα του θα καθορίζει σε ποια πλοία επιτρέπεται η διέλευση και σε ποια όχι.

«Δεν ξέρουμε ποιος άφησε τις νάρκες εκεί. Είναι ρωσικής κατασκευής, αλλά δεν είναι γνωστό ποια χώρα τις άφησε. Υπάρχουν αναφορές ότι υπάρχουν στην περιοχή περίπου 400 νάρκες. Μιλήσαμε με τις αρχές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, οι οποίοι παρακολουθούν την κατάσταση», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΗΠΑ – Τέξας: Συνελήφθη για φόνο επειδή έκανε άμβλωση!

Δίκη - Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Καταθέτει σήμερα ο πρώτος μάρτυρας

ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 184 σημεία