Καιρός

03 Μαΐου 2022 06:07

Καιρός: βροχές, καταιγίδες και βοριάδες την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στη βόρεια χώρα την Τρίτη προβλέπεται άστατος καιρός, με αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους, τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους, κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα κατά τόπους τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές, μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, τοπικά 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις στα βόρεια, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί  όμβροι κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, στα βόρεια κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν πρόσκαιρα και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, στην Κρήτη αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια, όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα είναι κατά τόπους αυξημένες και, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 21 με 24 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γερμανία: Πολύ πιθανό το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

ΕΟΔΥ: rapid test δωρεάν σε 170 σημεία την Τρίτη

Premier League: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξέσπασε στην Μπρέντφορντ, αλλά…




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ