Πολιτική

20 Μαΐου 2022 18:38

“Cumhuriyet”: Ελληνοκαναδός γερουσιαστής ζήτησε να “πετάξουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ”

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρεται στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας για τον Γερουσιαστή του Καναδά. Που στήριξε το αίτημα του για την αποπομπή της Τουρκίας από την Συμμαχία.

“Cumhuriyet”: Ελληνοκαναδός γερουσιαστής ζήτησε να “πετάξουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ”
-

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Cumhuriyet” (Τζουμχουριέτ) ο Ελληνοκαναδός γερουσιαστής Λέο Χουσάκος, δήλωσε «Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εύκολα. Πετάξτε την Τουρκία και τον Ερντογάν από το ΝΑΤΟ. Αυταρχικοί ηγέτες και κυβερνήσεις που δεν σέβονται το κράτος του διεθνούς δικαίου δεν έπρεπε να είναι μέλη του ΝΑΤΟ από την αρχή».

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2018, ο γερουσιαστής παρουσίασε στο Καναδικό Κοινοβούλιο πρόταση για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά αυτή απορρίφθηκε με 32 ψήφους κατά, 16 υπέρ και 21 αποχές.

Λέο Χουσάκος

Τσαβούσογλου: Οι όροι της Τουρκίας για την ένταξη Φιλανδίας και Σουηδίας

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη συνάντηση με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, κατατέθηκε πρόταση εργασίας για την εξάλειψη των ανησυχιών της Τουρκίας.

«Θα δούμε πώς θα δώσουν εγγυήσεις τις επόμενες μέρες. Οι μέχρι τώρα δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας δεν είναι εποικοδομητικές αλλά προκλητικές», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Ήταν νεκρός 10 ώρες στα Επείγοντα – “Θα ζούσε αν μετρούσαν το οξυγόνο του”

Λάρισα: Μωρό σκοτώθηκε λίγες ημέρες πριν την βάπτιση του

Ουκρανία - Μπούτσα: Ρώσοι οδηγούν στρατιώτες προς εκτέλεση (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ