Πολιτική

17 Μαΐου 2022 14:08 Τελευταία ενημέρωση : 17 Μαΐου 2022 21:06

Τσίπρας: Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα

Διάβασέ μου το...

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, υπέγραψε στην καμπάνια #πεςτοναι για την ισότητα στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Τσίπρας: Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα
-

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και  Τρανσφοβίας, σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο, λίγη ώρα μετά απο την δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρει ότι «Φέραμε το σύμφωνο συμβίωσης. Σειρά έχει ο γάμος για όλα τα άτομα».

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, «Σήμερα, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, υπογράφω στην καμπάνια #πεςτοναι για την ισότητα στον γάμο».

Και η σχετική ανάρτηση καταγγέλλει επισημαίνοντας, «Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Όχι αφορμή για ευχετήρια αλλά για πράξεις».

Με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε σήμερα στη δράση που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο. Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τα μέλη της οργάνωσης σχετικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Υπενθύμισε το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, το δικαίωμα αναδοχής για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι άμεση προτεραιότητα και δεσμεύτηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα νομοθετήσει την ισότητα στο γάμο για όλους και το δικαίωμα τεκνοθεσίας και ελεύθερη πρόσβαση στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ανεξάρτητα από φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου. Δεσμεύσεις που εντάχθηκαν άλλωστε και στην πολιτική απόφαση του 3ου Συνεδριου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Τιμούμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας και Ιντερφοβίας (IDAHOBIT). Η σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία αποτελεί διαχρονικά το σταθερό πυλώνα στήριξης των μεταρρυθμίσεων που αφορούν στις κοινωνικές και θεσμικές αλλαγές, που στόχο έχουν την επικράτηση της ισότητας, της ευτυχίας και της αγάπης δίχως αστερίσκους, απέναντι στο μίσος, τη δυστυχία και το φόβο. Ως Σοσιαλδημοκράτες δουλεύουμε για μια ανοιχτή και προοδευτική κοινωνία, όπου όλες οι ατομικότητες εκφράζουν ελεύθερα την ταυτότητά τους χωρίς φόβο και αμηχανία», ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο Twitter.

Σε ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αναφέρεται «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας και Ιντερφοβίας (IDAHOBIT) και δηλώνει σταθερός υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων των ΛΟΑΤΚΙ+ κινημάτων. Η σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία αποτελεί διαχρονικά το σταθερό πυλώνα στήριξης των μεταρρυθμίσεων που αφορούν στις κοινωνικές και θεσμικές αλλαγές, που στόχο έχουν την επικράτηση της ισότητας, της ευτυχίας και της αγάπης δίχως αστερίσκους, απέναντι στο μίσος, τη δυστυχία και το φόβο. Ως Σοσιαλδημοκράτες δουλεύουμε για μια ανοιχτή και προοδευτική κοινωνία, όπου όλες οι ατομικότητες εκφράζουν ελεύθερα την ταυτότητά τους χωρίς φόβο και αμηχανία. Η ελευθερία και η ευημερία του κάθε προσώπου και της κάθε οικογένειας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κοινωνική, αλλά και την οικονομική πρόοδο σε μια σύγχρονη Δημοκρατία· διότι ευημερία δίχως ελευθερία και πραγματική ισότητα δεν υφίσταται».

«Οι απαράδεκτες και καταδικαστέες διακρίσεις και η βία σε βάρος συνανθρώπων μας, με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και άλλα προσωπικά γνωρίσματα, δεν αντιμετωπίζονται με ανέξοδες διακηρύξεις περί ισότητας και λόγια συμπάθειας, αλλά με αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων και με ολόπλευρη κοινωνική στήριξη όσων υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές. Πραγματική ασπίδα προστασίας από τέτοιες διακρίσεις είναι η συλλογικότητα, η πάλη για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα για όλο το λαό» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας.

Το ΜέΡΑ25 αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η φετινή Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας, μας βρίσκει να βιώνουμε συλλογικά μια σωρεία θλιβερών και ντροπιαστικών περιστατικών: από τη μία, η πρόσφατη εξοργιστική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που αθώωσε τους Αστυνομικούς που συμμετείχαν στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και η ακραία τρανσφοβική επίθεση από ιερέα στην Καλλιθέα, ο οποίος κακοποίησε τρανς γυναίκα διώχνοντάς την από το συσσίτιο της εκκλησίας και στερώντας της μια μερίδα φαγητού (…) Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιβοβίας, δεν στεκόμαστε απλώς αλληλέγγυ@ στην ορατότητα των ατόμων αυτών, αλλά διεκδικούμε την ουσιαστική και πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, την προστασία της ευαλωτότητάς τους και ζητάμε τις θεσμικές αλλαγές που θα επιτρέπουν σε όλ@ να ζουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό τη ζωή τους».


Ειδήσεις σήμερα:

“Χαμόγελο του Παιδιού”: αιχμές Γιαννόπουλου κατά Μιχαηλίδου για το “κλείσιμο” των δομών (βίντεο)

Χαρμάνης: ο Αναγνωστόπουλος αντέδρασε σαν να τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση (βίντεο)

Βullying: μαρτυρίες για τον ανήλικο που αυτοκτόνησε στα Κάτω Πατήσια (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ