Καιρός

19 Μαΐου 2022 06:07 Τελευταία ενημέρωση : 19 Μαΐου 2022 06:38

Καιρός: ισχυροί βοριάδες, καταιγίδες και “βουτιά” θερμοκρασίας την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στην Αττική. Πόσο δυνατοί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Πέμπτη, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά και πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν. 

Στο νότιο Ιόνιο, στην δυτική Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, πρόσκαιρα στη θάλασσα των Κυθήρων έως 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24 βαθμούς ΄τς και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές νωρίς το πρωί με γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές νωρίς το πρωί. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, στη νότια Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια και θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 10 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία - Εύβοια: Αγνοείται 35χρονος 

Europa League: Η Άιντραχτ κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)