Πολιτισμός

29 Μαΐου 2022 12:07 Τελευταία ενημέρωση : 29 Μαΐου 2022 20:37

Πέθανε ο Δάκης

Διάβασέ μου το...

Έφυγε από την ζωή ο Δάκης. Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Πέθανε ο Δάκης
-

Έφυγε από την ζωή ο Δάκης σε ηλικία 79 ετών 

Ο αγαπημένος τραγουδιστής νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες σε γνωστό θεραπευτήριο της Αθήνας, καθώς έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Δάκης - τραγουδιστής

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η Λουκίλλα Πλέσσα-Καρρέρ

Πιο συγκεκριμένα, έγραψε: «Στην Αυγή του καλοκαιριού διάλεξες να φύγεις ψυχούλα μου…. Εσύ που μας εκανες να λατρέψουμε τα καλοκαίρια….. τόσα καλοκαίρια…. Ξεκουράσου….θα σ’αγαπω πάντα… «Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα με δίχως ένα σύννεφο με δίχως στεναχώρια Αλλ' όμως δε με ζέστανε ο ήλιος του»

Υπενθυμίζεται ότι η περιπέτεια της υγείας του Δάκη είχε γίνει γνωστή από τον φίλο του και χορογράφο, Τάκη Σαγιώρ, ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι είχε αδυνατίσει πάρα πολύ και ζύγιζε 42 κιλά.

Ο μεγάλος ερμηνευτής όλο αυτό το διάστημα έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, είχε στο πλευρό του συγγενικά του πρόσωπα, αλλά και μερικούς πολύ καλούς φίλους.

Το κανονικό του όνομα ήταν Βρασίδας Χαραλαμπίδης, και άφησε εποχή στο ελληνικό τραγούδι με μεγάλες επιτυχίες που τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα.

Δάκης - τραγουδιστής

Συλλυπητήρια μηνύματα της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την απώλεια του Δάκη

"Η φωνή του έχει συνδεθεί με μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού τραγουδιού, με μερικές από τις δημοφιλέστερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου και με συνεργασίες με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς", δήλωσε στο συλλυπητήριο μήνυμά της για την απώλεια του Δάκη η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Οι συνεργασίες του "αντανακλούν μια ρομαντική, ευγενική και αισιόδοξη πλευρά της ζωής, ενώ πολλά τραγούδια του αποτελούν διαχρονικά συστατικά χορευτικών πάρτυ", σημείωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Συλλυπητήρια μηνύματα  έστειλαν η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και εκπρόσωποι των κομμάτων για την απώλεια του Δάκη.

Λίνα Μενδώνη: «Πάντα χαμογελαστός, με χαρακτηριστική ευγένεια και ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό και στους συναδέλφους του, ο Δάκης υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια το ελαφρό και ποπ ρεπερτόριο με τον κοσμοπολιτισμό και τη σεμνότητα που τον διέκρινε, τραγουδώντας επί έξι δεκαετίες σε πολλές γλώσσες. Η φωνή του έχει συνδεθεί με μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού τραγουδιού, με μερικές από τις δημοφιλέστερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου και με συνεργασίες με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους πολλούς φίλους του».

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: «Ο Δάκης υπηρέτησε το Ελληνικό τραγούδι για σχεδόν 60 χρόνια με αγάπη, αστείρευτη ενέργεια και σεμνότητα. Οι συνεργασίες του με συνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Κατσαρός, και ο Γιώργος Χατζηνάσιος αντανακλούν μια ρομαντική, ευγενική και αισιόδοξη πλευρά της ζωής, ενώ πολλά τραγούδια του αποτελούν διαχρονικά συστατικά χορευτικών πάρτυ. Τον αποχαιρετούμε στα 79 του έχοντας κατακτήσει την καθολική συμπάθεια και εκτίμηση όλων. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

Σία Αναγνωστοπούλου: «Η απώλεια του Δάκη σηματοδοτεί εικόνες μιας άλλης εποχής που την έχουμε προσπεράσει. Ο ευγενής Αλεξανδρινός που έκανε διαχρονική καριέρα με το υποκοριστικό του ονόματός του,  κουβάλησε στις αποσκευές του εκτός από το ταλέντο του και την ακμάζουσα παράδοση των ελληνικών κοινοτήτων της Αλεξάνδρειας. Η φωνή του θα μας ταξιδεύει πάντα στην απλότητα και τον ρομαντισμό της νιότη μας. Τον αποχαιρετούμε και εμείς μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους με σεβασμό και  συγκίνηση».


Ειδήσεις σήμερα

Αποκλειστικό - καταγγελία: Νεαρή δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στη μέση του δρόμου

Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Το χρονικό του ηρωισμού και της θηριωδίας

Παιδική χαρά: Παιδί έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνά καλώδια (εικόνες)