Πολιτική

14 Ιουνίου 2022 06:45 Τελευταία ενημέρωση : 14 Ιουνίου 2022 15:59

Πορτοσάλτε: Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου

Διάβασέ μου το...

Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Πορτοσάλτε: Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου
-

Στόχος επίθεσης αγνώστων, έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης, η πολυκατοικία που διαμένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το σπίτι του δημοσιογράφου, 3 γκαζάκια εκ των οποίων εξερράγησαν τα 2 με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και μια μικροεστία φωτιάς η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά πριν πάρει διαστάσεις, καθώς πέραν του πανικού που προκάλεσε η έκρηξη, υπήρξε φόβος η φωτιά να φτάσει στις σωλήνες φυσικού αερίου που βρίσκονται στην είσοδο του κτηρίου.

Πορτοσάλτε - επίθεση - γκαζάκια

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση με γκαζάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Άρης Πορτοσάλτε. Η βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε μια ευνομούμενη δημοκρατία όπου ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του και να κρίνεται γι’ αυτές. Η ελευθερογνωμία και ο πλουραλισμός στην ενημέρωση αποτελεί θεμέλιο της Δημοκρατίας», αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Την επίθεση με γκαζάκια στην πολυκατοικία που διαμένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε καταδίκασε με ανάρτησή του στο twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ξεκαθάρισε ότι "η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα δεν θα πληγεί με τέτοιους τραμπουκισμούς".

Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της για την επίθεση τονίζει ότι «καταδικάζει απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε. Το απαραβίαστο της Εστίας είναι χαρακτηριστικό του ελληνικού πολιτισμού. Δυστυχώς η Ν.Δ. εδώ και τρία χρόνια όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να πατάξει την ανομία, αλλά αντίθετα οι γειτονιές βρίσκονται στο έλεος του εγκλήματος».


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά την Τρίτη

Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 187 σημεία

Γουατεμάλα: εκατοντάδες χιλιάδες πληγέντες από τις φονικές βροχοπτώσεις