Καιρός

19 Ιουνίου 2022 06:38 Τελευταία ενημέρωση : 19 Ιουνίου 2022 08:18

Καιρός: τοπικές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Κυριακή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς, στις Σποράδες και στην βόρεια Εύβοια προβλέπεται άστατος καιρός, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα νησιά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και στα νησιά του Ιονίου τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσoυν. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

 Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση μετά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στη δυτική Μακεδονία είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην κεντρική Μακεδονία προβλέπονται αρχικά νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση μετά τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3-4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο, τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην Θεσσαλία και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά 7μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5-6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Δευτέρα ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 28 με 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Εύβοια: μάχη με τις φλόγες από ξηράς και αέρος

Πατέρας ξυλοκόπησε την κόρη του - Στο νοσοκομείο η 25χρονη

Γιορτή του Πατέρα: Πώς καθιερώθηκε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ