Καιρός

25 Ιουνίου 2022 06:38 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιουνίου 2022 08:04

Καιρός: τοπικές μπόρες και καταιγίδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για το Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις, από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα στα βόρεια και στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί στα κεντρικά και βόρεια πελάγη, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα από το μεσημέρι νότιοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα πιθανόν να είναι τοπικά έντονες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 και από το μεσημέρι στα νότια 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου ο υδράργυρος θα δείξει από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι - απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια από το μεσημέρι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στις Κυκλάδες μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη αρχικά βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται από το μεσημέρι νεφώσεις και στα βόρεια τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορείων διευθύνσεων, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του βορείου Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά - βορειοανατολικά και δεν θα ξεπεράσει στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 37 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Νορβηγία - Όσλο: φονική επίθεση σε μπαρ (εικόνες)

Missing alert για 11χρονο που εξαφανίστηκε

Deep Fake: Η Δήμαρχος Βερολίνου έπεσε θύμα ψηφιακής απάτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ