Πολιτική

11 Ιουλίου 2022 12:21 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουλίου 2022 01:21

Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν να πάρει θέση για τις γελοιότητες του Μπαχτσελί

Διάβασέ μου το...

Ο Πρωθυπουργός καλεί τον Τούρκο πρόεδρο να ξεκαθαρίσει εάν αποτελεί κυβερνητική θέση ο χάρτης που δείχνει μέχρι και την Κρήτη να ανήκει στην Τουρκία.

Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν να πάρει θέση για τις γελοιότητες του Μπαχτσελί
-


Τον χάρτη των Γκρίζων Λύκων δίπλα στον οποίο φωτογραφήθηκε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σχολίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter. 

Στην ανάρτηση, η οποία έρχεται λίγες ώρες μετά την απάντηση της Αθήνας, όπου σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο χάρτης χαρακτηρίζεται ως «επιθετική πράξη», ο πρωθυπουργός καλεί τον Τούρκο πρόεδρο να ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται για επίσημη θέση της Άγκυρας.

Ο Πρωθυπουργός στην ανάρτησή του, η οποία είναι γραμμένη στα αγγλικά, αναφέρει: 

«Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος ‘καταναλώνονται’ από την Τουρκία. Παραλήρημα των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή αληθινός στόχος; Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να καταστήσει σαφή τη θέση του σχετικά με τις τελευταίες γελοιότητες του εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό».


Εν τω μεταξύ, σήμερα, οι Γκρίζοι Λύκοι προχώρησαν σε νέα πρόκληση, καθώς με διαδοχικά tweets γραμμένα στα ελληνικά, εκτόξευσαν απειλές κατά της Ελλάδας, αναφέροντας πως η Τουρκία έχει τη δύναμη να καταστρέψει ακόμα και την Αθήνα και να δείξει στους Έλληνες πόσο βαθιά και δροσερά είναι τα νερά του Αιγαίου.

Οι Γκρίζοι Λύκοι δηλώνουν υπερήφανοι για την επιλογή τους να δώσουν στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί χάρτη ο οποίος παρουσιάζει το μισό Αιγαίο και όλη την Κρήτη ως τμήμα της Τουρκίας, ενώ ανέπτυξαν και τα δικά τους επιχειρήματα γιατί ο χάρτης ήταν ορθός και προχώρησαν σε ευθείες απειλές σε βάρος της Ελάδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Eurogroup: το ψηφιακό ευρώ, η Κροατία και ο πόλεμος στην Ουκρανία

Μενίδι – Βύρωνας: Εμπρησμός αυτοκινήτων τη νύχτα (βίντεο)

Χαλκιδική – Διασωθέντας στον ΑΝΤ1: Ήταν σαν ταινία θρίλερ (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ