Κοινωνία

20 Ιουλίου 2022 18:07 Τελευταία ενημέρωση : 20 Ιουλίου 2022 22:27

Φωτιά στα Μέγαρα: Εκκένωση οικισμών - Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Διάβασέ μου το...

Ποια είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο. Δόθηκε εντολή εκκένωσης, μέσω του 112, σε δυο οικισμούς.

Φωτιά στα Μέγαρα: Εκκένωση οικισμών - Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων
-

Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση που επικρατεί στην φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων.

Ειδικότερα, η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί δυτικά από τη Ζάχουλη, ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο μικρό μέτωπο κοντά στην περιοχή Πευκενέα. 

Στην περιοχή αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι με ένταση 3 μποφόρ, γεγονός που ευνοεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις και ειδικότερα τα εναέρια μέσα που επιχειρούν εκεί.

Μέγαρα - φωτιά

Η πυρκαγιά έκαιγε εκτάσεις δασικές και γεωργικές με ακαθάριστα λιόφυτα. Η φωτιά αρχικά κινούνταν τόσο προς Αλεποχώρι όσο και προς Μέγαρα, Ωστόσο, ο άνεμος άλλαξε φορά και η φωτιά πήγαινε από τη μια μεριά προς Γεράνεια Όρη, σε ήδη καμένη έκταση και από την άλλη προς Πευκενέα. Πλέον, το μέτωπο έχει σπάσει, κυρίως στη Λούμπα, δεν είναι ενιαίο και υπάρχουν μεμονωμένες εστίες.

Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ. και η ΕΛ.ΑΣ. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης της φωτιάς συμετείχαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργούσε για εναέριο συντονισμό. 

Μέγαρα - φωτιά

Στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ωστόσο, λίγο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112 και για το χωριό Παπαγιαννέικα, προς Μέγαρα.

Μέγαρα - φωτιά

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικούς Σώματος σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα ξέσπασαν 56 δασικές πυρκαγιές μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου με σήμανση προς 'Ανω Αλεποχώρι, καθώς στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμη οδό προς 'Ανω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμου οδού προς το οικισμό Πευκενέα.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πεντέλη: Οι αστυνομικοί κοντά στους πυρόπληκτους (εικόνες)

Πέθανε ξαφνικά 26χρονη αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας

Μύκονος - Τροχαίο: νεκρός 21χρονος οδηγός μηχανής (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ