Κοινωνία

24 Ιουλίου 2022 17:22 Τελευταία ενημέρωση : 24 Ιουλίου 2022 19:56

Φωτιές σε Ηλεία και Κρήτη - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και στα 2 μέτωπα.

Φωτιές σε Ηλεία και Κρήτη - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (βίντεο)
-

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική από φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στα Μακρίσια του Δήμου Κρεστένων το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει κοντά σε λιοστάσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.


Απειλούνται το διυλιστήριο και τα πρώτα σπίτια της περιοχής, ενώ η πυρκαγιά έχει ήδη μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία.

Εντολή για προληπτική εκκένωση δόθηκε και για το χωριό Γρύλλος καθώς και για την κατασκήνωση της Φρίξας. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ήδη στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και από αέρος δυο τράκτορες και το Erickson που απογειώθηκε από την Ανδραβίδα.

Ενημέρωση από διοικητή 6ης ΥΠΕ:

"Έχουμε θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστενων Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως καθώς επίσης και το Γ.Ν. Πύργου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει προσέλθει κάποιος πολίτης".

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην περιοχή της Μεσαράς και συγκεκριμένα σε ορεινή περιοχή του χωριού Πετροκεφάλι.

Φωτιά - Μεσαρά - Κρήτη

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Είκοσι πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 75 πυροσβέστες, ομάδες δασοκομάντο, εθελοντές, κάτοικοι και υδροφόρες του δήμου και της Περιφέρειας συνεισέφεραν στο να περιοριστεί ο κίνδυνος η φωτιά να απειλήσει τους οικισμούς Κουσές και Πετροκέφαλι.

πηγήpelop.gr, cretalive.gr, ilialive.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Θήβα: Τρένο παρέσυρε και ακρωτηρίασε 45χρονο

Απογραφή: Πού αυξήθηκε και πού μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Εγκαίνια για το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία (εικόνες)