Πολιτική

16 Αυγούστου 2022 21:22 Τελευταία ενημέρωση : 16 Αυγούστου 2022 22:08

Έβρος - Οικονόμου: Ο Τσίπρας συντάσσεται με όσους θέλουν να κάνουν ζημιά στην Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Σκληρή απάντηση του Μαξίμου στα σχόλια του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση της διάσωσης των παράτυπων μεταναστών, που τις προηγούμενες ημέρες, είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του Έβρου.

Έβρος - Οικονόμου: Ο Τσίπρας συντάσσεται με όσους θέλουν να κάνουν ζημιά στην Ελλάδα
-

Αγριεύει η πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε με αφορμή την διάσωση μεταναστών στον Έβρο.

Οι διασωθέντες, κατά δήλωση τους, είχαν παροτρυνθεί από τους Τούρκους να φτάσουν μέχρι την νησίδα του ποταμού στην οποία εγκλωβίστηκαν για ημέρες, πριν μετακινηθούν, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα Υπ. Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης, εντός της ελληνικής επικράτειας και τύχουν βοήθειας από τις ελληνικές Αρχές. 

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλέξης Τσίπρας, το απόγευμα της Δευτέρας, ανέφερε τα εξής:

«Ψέματα για τις υποκλοπές, μέχρις ότου δεν μπορούσαν πια να διαψεύσουν τα αδιάψευστα. Ψέματα για τους «καταραμένους του Έβρου», που τους δήλωναν ακόμα και σε θεσμικές ενημερώσεις ανύπαρκτους, ενώ αυτοί αργοπέθαιναν για μέρες σε μια νησίδα του ποταμού. Ψέματα ακόμα και για το νεκρό πεντάχρονο παιδί, που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητο και θάφτηκε από την αβοήθητη μητέρα του. Κυβερνούν με ψέματα, ελεγχόμενη ενημέρωση και παράνομες παρακολουθήσεις. Αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα «παρακολουθήσουν». Και σήμερα ούτε μια συγγνώμη, καμιά τύψη, καμιά νύξη ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Έχουν ακόμη και οι λέξεις χάσει το νόημα τους».


Με δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, σε απάντηση για την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Μαξίμου επιτίθεται στον πρώην Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον πως υιοθετεί ανυπόστατους ισχυρισμούς και συντάσσεται με προπαγανδιστές που θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα

Όλη η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

«Ο κ. Τσίπρας, σε παραληρηματικό αντιπολιτευτικό μένος, εργαλειοποίει μια τραγωδία για να καταφερθεί σκαιότατα εναντίον των ελληνικών αρχών, το προσωπικό των οποίων αγωνίζεται για την προστασία της Πατρίδας και της ανθρώπινης ζωής, με αυταπάρνηση, ανθρωπιστική ευαισθησία και χωρίς διακρίσεις.

Ο κ. Τσίπρας, χωρίς κανένα στοιχείο και αντίθετα με τις μαρτυρίες των ίδιων των προσφύγων, στηρίζει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του σε δήθεν δικαιωματιστές και στην προπαγάνδα που διασπείρουν αλλότριες δυνάμεις, οι οποίες προφανώς θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. Με αυτούς συντάσσεται ο κ. Τσίπρας αδιαφορώντας για την αλήθεια.

Όσο για τη διαφύλαξη και παρακολούθηση των συνόρων, όλοι θυμόμαστε πώς το έκανε, όσο κυβέρνησε, και όλοι φανταζόμαστε πώς θα αντιμετώπιζε την εισβολή το 2020».

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για ανάρτηση του Θεοδωρόπουλου και η απάντηση

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καταφέρεται κατά του Γραμματέα Διασποράς της ΝΔ για την κάτωθι ανάρτηση του στα social media.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ συνεχίζεται με σπασμένα τα φρένα.  Μετά την αναζήτηση «εσωτερικών εχθρών» και ξένων δυνάμεων που δήθεν επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, τώρα επικαλούνται τα ίδια επιχειρήματα μπροστά στο δράμα των προσφύγων στον Έβρο. Ο γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος καλεί τους Έλληνες της διασποράς να κοινοποιήσουν μήνυμα σύμφωνα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε συνεργασία με ΜΚΟ και ξένα κράτη συνεργάζονται με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη διασπείροντας τάχα fake news για τους πρόσφυγες στον Έβρο. Είναι οι ίδιοι που πριν δυο ημέρες έλεγαν ότι δεν υπάρχουν πρόσφυγες, αλλά ξαφνικά εντοπίστηκαν χθες σε ελληνικό έδαφος. Οι ίδιοι που τις τελευταίες ημέρες επιχείρησαν να μετατρέψουν τον δημόσιο διάλογο σε έναν ακροδεξιό οχετό απαξίωσης της ανθρώπινης ύπαρξης που παραπέμπει στις σκοτεινές ημέρες δράσης της Χρυσής Αυγής. 

Τέτοιες απόψεις που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού επανέρχονται τις τελευταίες ημέρες ως το κεντρικό αφήγημα της ΝΔ. Δεν διστάζουν να εμπλέξουν και να διχάσουν ακόμη και τους Έλληνες της Διασποράς για να υπηρετήσουν τις άθλιες μικροκομματικές τους επιδιώξεις. Οικοδομούν ένα αυταρχικό καθεστώς, απαξιώνουν τους θεσμούς και το κράτος δικαίου και κατ επέκταση ξεφτιλίζουν τη χώρα σε όλο τον κόσμο. Μπροστά στα αδιέξοδα τους πουλάνε συνωμοσίες για εσωτερικούς εχθρούς. Δεν αργεί η στιγμή που μέσα από μια δημοκρατική και κοινωνική αναγέννηση οι πολίτες θα κάνουν παρελθόν το καθεστώς απανθρωπιάς του κ. Μητσοτάκη».?

Η απάντηση του Νίκου Θεοδωρόπουλου

Πάλι μέσω των social media, Γραμματέας Διασποράς της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος, απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ, με το σχόλιο «Παρακάτω η απάντηση μου στο δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που εκτόξευσε λάσπη εναντίον μου. Όχι μόνο δεν πτοούμαστε, αλλά καλούμε τους Έλληνες της Διασποράς να επαγρυπνούν & να στηρίζουν με όποιο τρόπο μπορούν την Ελλάδα μας» και με αναλυτική δήλωση, όπως φαίνεται στην ανάρτηση του:

Ειδήσεις σήμερα:

Έβρος: “Οι Τούρκοι μας έστειλαν στην νησίδα”, λένε οι διασωθέντες

Όσκαρ: “Συγγνώμη” στην Ινδιάνα που έστειλε ο Μάρλον Μπράντο στην απονομή (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Φίδι ενός μέτρου βρέθηκε κρυμμένο σε ντεπόζιτο αυτοκινήτου! (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ