Αθλητικά

18 Αυγούστου 2022 20:55 Τελευταία ενημέρωση : 19 Αυγούστου 2022 14:36

Κατερίνα Στεφανίδη: H απονομή του ασημένιου μεταλλίου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Στιγμές συγκίνησης χάρισε η Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Κατερίνα Στεφανίδη: H απονομή του ασημένιου μεταλλίου (βίντεο)
-

«Ασημένια» είναι για ακόμα μία φορά η Κατερίνα Στεφανίδη η οποία κατέλαβε την δεύτερη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

Σε πνεύμα συγκίνησης, η Ελληνίδα αθλήτρια, ανέβηκε στο δεύτερο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και κρέμασε το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος της γεμίζοντας υπερηφάνεια τη χώρα για το σπουδαίο του κατόρθωμα. 

Μόναχο - Κατερίνα Στεφανίδη - Απονομή μεταλλίου

Μόναχο - Κατερίνα Στεφανίδη - Απονομή μεταλλίου

Αυτό είναι το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο που κατακτά στην συγκεκριμένη διοργάνωση μετά το 2014 στην Ζυρίχη και το τέταρτο συνολικά, μαζί με τα δύο συνεχόμενα χρυσά το 2016 στο Άμστερνταμ και το 2018 στο Βερολίνο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα αλλά η Φινλανδή Βίλμα Μούρτο βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα και κατάφερε να σημειώσει ατομικό ρεκόρ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ αγώνα.

Μόναχο - Κατερίνα Στεφανίδη - Απονομή μεταλλίου

Πηγή βίντεο: Facebook / ΣΕΓΑΣ

Μετά τον αγώνα της, η Κατερίνα Στεφανίδη είχε δηλώσει:

«Είμαι λίγο κουρασμένη. Ίσως η σωστή λέξη είναι συναισθηματικά. Το 2020 ήταν ολυμπιακή χρονιά, το 2021 επίσης, φέτος υπήρχαν δύο πρωταθλήματα, του χρόνου υπάρχει το Παγκόσμιο και πάμε ξανά σε ολυμπιακή χρονιά. Όταν ξεκινήσαμε την προπόνηση, ο Μιτς με ρώτησε "ποιος είναι ο στόχος;" Του είπα "να μην πονάω". Έτσι ξεκινήσαμε την προετοιμασία. Αυτή είναι μια σωστή χρονιά. Φαίνεται ίσως η λίγο λιγότερη προπόνηση, ίσως φαίνεται στο μυαλό και όχι σωματικά. Δεν θεωρώ ότι είμαστε πίσω στο σώμα. Πετύχαμε το στόχο μας, να φτάσουμε σχεδόν στο τέλος και να μην έχω τραυματισμό. Ελπίζω να πάω στο Παγκόσμιο, να είμαι υγιής και να βγάλω την καλύτερη προετοιμασία σε σχέση με αυτές που είχα τα τελευταία τρία χρόνια».


Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα Ζηλανδία: Λείψανα παιδιών σε βαλίτσες που πουλήθηκαν σε δημοπρασία!

Ξάνθη: Φωτιά και εκρήξεις σε πολυκατοικία (εικόνες)

Μενέντεζ για Τουρκία: η αγορά νέων S-400 είναι παραβίαση των κυρώσεων