Αθλητικά

31 Αυγούστου 2022 21:13 Τελευταία ενημέρωση : 01 Σεπτεμβρίου 2022 14:59

US Open: Η Σάκκαρη αποκλείστηκε πρόωρα

Διάβασέ μου το...

Πρόωρος αποκλεισμός από το τουρνουά των ΗΠΑ για τη Μαρία Σάκκαρη, που αποκλείστηκε από το δεύτερο κιόλας γύρο.

US Open: Η Σάκκαρη αποκλείστηκε πρόωρα
-

Μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά και η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό από το US Open. «Υπεύθυνη» γι΄ αυτό ήταν η Κινέζα, Ξιγιού Γουάνγκ, η οποία στα 21 της χρόνια πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της, με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 7-5) απέναντι στο νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, που αποχαιρετά το τελευταίο Major της σεζόν από τον 2ο κιόλας γύρο!.

Η πρώτη μεταξύ τους «μάχη» στο κορτ ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την Γουάνγκ, παρότι έκανε περισσότερα αβίαστα και διπλά λάθη στο ματς έναντι της Σάκκαρη, η οποία αν και ξεκίνησε πολύ καλά το ματς, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό της και μοιραία είπε «αντίο» στο τουρνουά που στόχευε πάρα πολύ ψηλά.

Η 8η αναμέτρηση της Ελληνίδας τενίστριας απέναντι σε Κινέζα παίκτρια σε επίπεδο Grand Slam δεν είχε ευτυχή κατάληξη παρότι η παράδοση ήταν με το μέρος της. Με τη σημερινή της ήττα η Σάκκαρη μετρά 5 νίκες και 3 αποτυχίες, αλλά αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι και οι τρεις ήττες της έχουν σημειωθεί στο US Open.

Η πρώτη το 2015, στην πρώτη εμφάνισή της στο τουρνουά της Νέας Υόρκης από την Κιάνγκ Γουάνγκ, η δεύτερη ένα χρόνο μετά από την Γιν Γιν Ντουάν κι απόψε η τρίτη από το νο75 του κόσμου, την 21χρονη Γουάνγκ.

Η Σάκκαρη έκανε το μπρέικ στο 4ο game και προηγήθηκε με 3-1, αλλά η «απάντηση» της Γουάνγκ (νο75 στον κόσμο) ήταν άμεση στο σερβίς της Ελληνίδας, μειώνοντας σε 2-3. Η Κινέζα ισοφάρισε (3-3), ωστόσο, η 27χρονη πρωταθλήτρια «πάτησε το γκάζι» και με δεύτερο μπρέικ στο 8ο game έκλεισε το σετ με 6-3 και προηγήθηκε 1-0.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για την Σάκκαρη στο δεύτερο σετ, καθώς στο 4ο game η Γουάνγκ έκανε μπρέικ και πήρε προβάδισμα με 3-1. Η 21χρονη έβαλε τις βάσεις για να ισοφαρίσει στα σετ, καθώς κράτησε το σερβίς της στη συνέχεια και με 4-1 έδειξε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση.

Όπως έκανε και στο ματς της πρεμιέρας απέναντι στην Τατιάνα Μαρία, η Σάκκαρη αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε 4-4, αλλά ενώ την Γερμανίδα ολοκλήρωσε την ανατροπή παίρνοντας το σετ, με την Γουάνγκ δεν τα κατάφερε. Στο 12ο game κι ενώ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σέρβιρε για να στείλει το σετ σε τάι μπρέικ η Κινέζα έκανε το μπρέικ και με 7-5 επήλθε απόλυτη ισορροπία.

Το τρίτο και καθοριστικό σετ είχε την ίδια ακριβώς κατάληξη. Παρότι η Σάκκαρη έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-1, η Γουάνγκ πήρε τρία συνεχόμενα game και προηγήθηκε 4-3. Η 27χρονη ισοφάρισε, στη συνέχεια οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους (5-5), αλλά η Κινέζα με μεγάλα χτυπήματα στο 11ο και 12ο game κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη νίκη (7-5).

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: Ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας κυβερνητικοί αξιωματούχοι

“Αν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου από το σπίτι… να φοβάσαι πολύ!”

NASA: Νέα απόπειρα εκτόξευσης για την Σελήνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ