Πολιτική

01 Σεπτεμβρίου 2022 09:33 Τελευταία ενημέρωση : 01 Σεπτεμβρίου 2022 15:24

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης στην θέση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα

Διάβασέ μου το...

Εκτός απο αυτήν την αλλαγή σκυτάλης, ακόμη μια θέση Γενικού Γραμματέα Υπουργείου "άλλαξε χέρια", όπως ανακοίνωσε το Μαξίμου.

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης στην θέση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα
-

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου:

"Ανακοινώνονται δύο αλλαγές Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, σε θέσεις που κλείνει επιτυχώς ένας κύκλος υπηρεσίας.

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος, αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας.

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αναλαμβάνει ο Στρατηγός εν αποστρατεία και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης".

Κωνσταντίνος Τσουβάλας - αρχηγός - ΕΛ.ΑΣ.

Αντιδράσεις κομμάτων

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρεται «Ο κ. Τσουβάλας είχε βασική ευθύνη για τη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Παρά την αποπομπή του από τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τον αναβάθμισε σε γενικό γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά τις εκλογές. Σήμερα ξαφνικά - και μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών – αποφάσισε να καθαιρέσει αυτόν που επί τρία χρόνια κρατούσε παρά το εμφανές πολιτικό κόστος που του προκαλούσε. Φανταζόμαστε ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές, είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας...»

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αναφέρει σε ανακοίνωση του «Σήμερα η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στην τραγωδία στο Μάτι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επί διακυβέρνησης ΝΔ, αντικαθίσταται. Δεδομένων δημοσιευμάτων του προηγούμενου διαστήματος σύμφωνα με τα οποία εταιρείες σχετιζόμενες και με τη διάθεση του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στην Ελλάδα, είχαν συμβάσεις με την ΕΛ.ΑΣ. , η εν λόγω αντικατάσταση δημιουργεί ερωτηματικά επί των οποίων θα αναζητηθούν απαντήσεις».

Απάντηση Θεοδωρικάκου στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας, τέσσερα χρόνια μετά το Μάτι, τέσσερα χρόνια μετά το τηλεοπτικό του σόου πάνω στις στάχτες, την ώρα μάλιστα που υπήρχαν ήδη δεκάδες θύματα, αποφάσισε σήμερα -μέσα από επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την τραγωδία στην Αστυνομία. Του αξίζει ένα "μπράβο" για το... θάρρος και την πολιτική του γενναιότητα. Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη υπόθεση της ΕΥΠ είναι προφανές, για όσους έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, ότι δεν έχει -και δεν μπορεί να έχει- την παραμικρή σχέση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον μέχρι σήμερα Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως, κ. Τσουβάλα, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία την 3ετη αποστολή του».


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Σάμο - Λέκκας: καμία σχέση με την φονική δόνηση του 2020 (βίντεο)

Κίνητρα για επιστροφή στην θέρμανση με πετρέλαιο

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση για την υποβολή δικαιολογητικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ