Πολιτική

02 Σεπτεμβρίου 2022 15:53 Τελευταία ενημέρωση : 02 Σεπτεμβρίου 2022 22:45

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία μέσα το ΝΑΤΟ

Διάβασέ μου το...

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις το Τούρκου Προέδρου κατά της Ελλάδας.

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία μέσα το ΝΑΤΟ
-

«Η Ελλάδα δεν καμιά αξία μέσα στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι «μόνο όσο η Τουρκία είναι ισχυρή είναι ισχυρό και το ΝΑΤΟ».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, σε δηλώσεις του έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί, ο Τούρκος Πρόεδρος κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη διέγραψε την ανάρτησή του τις 30 Αυγούστου.

«Το ΝΑΤΟ έκανε ελιγμό, όπως κάνει πάντα. Με τον ελιγμό αυτό διαγράφησαν και αυτά. Με την Τουρκία μαζί αποτελεί (το ΝΑΤΟ) μία ξεχωριστή δύναμη. Αυτό είναι άλλωστε δεδομένο. Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ενοχλημένη ή ότι η Ελλάδα μεταφέρει μία αρνητική προσέγγιση στο ΝΑΤΟ δεν αποδυναμώνει τις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ. Γιατί ένα ΝΑΤΟ χωρίς Τουρκία είναι αδιανόητο. Έτσι κι αλλιώς, η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία μέσα στο ΝΑΤΟ. Όσο υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό, όσο δεν υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ δεν είναι ισχυρό», δήλωσε Ταγίπ Ερντογάν.

Τούρκοι αναλυτές βλέπουν συνωμοσίες ΝΑΤΟ μέσω Ελλάδας

Η Άγκυρα φαίνεται να ενοχλείται από τις καλές σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και μάλιστα οι Τούρκοι αναλυτές βλέπουν συνωμοσίες ΝΑΤΟ μέσω Ελλάδας. Διερωτώνται γιατί το ΝΑΤΟ στηρίζει την Ελλάδα στο θέμα των S300  και όχι την Τουρκία. Η απάντηση που δίνουν είναι ότι το ΝΑΤΟ επιδιώκει έργα και στόχους πέρα από τον σκοπό της ίδρυσής του. Ότι σημαντικές χώρες του ΝΑΤΟ θέλουν να στείλουν μήνυμα στην Τουρκία. Μηνύματα όπως "αποσυρθείτε από τη Μεσόγειο και μην αναζητάτε φυσικό αέριο".

Ωστόσο, καταλήγουν στην εκτίμηση ότι αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες. Άλλοι πάλι θυμούνται τη Σμύρνη και λένε πως τότε ο Ατατούρκ δεν πέταξε μόνο τους Έλληνες στη θάλασσα, αλλά και όλους αυτούς που σήμερα στηρίζουν την Ελλάδα.

Μάλιστα, η εφημερίδα Σαμπάχ που πρόσκειται στην κυβέρνηση γράφει ότι αρκετές χιλιάδες βραχονησίδες του Αιγαίου, που θα έπρεπε, όπως ισχυρίζεται, να ανήκουν στην Τουρκία, σίγουρα θα έρθουν στην ατζέντα. Υποστηρίζει μάλιστα ότι η Τουρκία μπορεί να εδραιώσει την παρουσία της στο Αιγαίο χρησιμοποιώντας αυτά τα νησιά. 

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ - Γρίπη: αυξημένα κρούσματα στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι

Θεσσαλονίκη: “Άνοιξαν” οι ουρανοί - Μετ' εμποδίων η κίνηση στους δρόμους (βίντεο)

“Προσωπικός Γιατρός” - Μαριόλης: αύξηση 10% για φάρμακα και εξετάσεις σε όποιον δεν εγγραφεί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ