Κόσμος

03 Σεπτεμβρίου 2022 17:18 Τελευταία ενημέρωση : 03 Σεπτεμβρίου 2022 21:44

Naval News: Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο πλέει κοντά στην Ιταλία

Διάβασέ μου το...

«Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φαίνεται να παίζει τη «γάτα με το ποντίκι» με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο», σχολιάζει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος.

Naval News: Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο πλέει κοντά στην Ιταλία
-


Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο
φέρεται να καταπλέει στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα να βρίσκεται κοντά στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, «Naval News», δεν είναι ξεκάθαρο πόσο διάστημα βρίσκεται εν πλω, ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πιθανόν να κατέπλευσε στο συγκεκριμένο σημείο για να αντικαταστήσει το ρωσικό αντιτορπιλικό «Marshal Ustinov».

Ωστόσο, τώρα το ρωσικό αντιτορπιλικό «Marshall Ustinow», σύμφωνα με το δημοσίευμα, διασχίζει τα νερά μεταξύ Βρετανίας και Ιρλανδίας, συνοδευόμενο από το αντιτορπιλικό «Vice-Admiral Kulakov».

«Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φαίνεται να παίζει τη «γάτα με το ποντίκι» με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο», σχολιάζει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος.

«Η συσσώρευση δυνάμεων του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα ως μέρος της εισβολής στην Ουκρανία είναι γνωστή. Λιγότερο συχνά συζητείται η σχετική συσσώρευση στη Μεσόγειο, η οποία θεωρείται ως η εξωτερική άμυνα για τις επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα» τονίζει το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει το «Naval News», επικαλούμενο αναλυτές του «Open Source Intelligennce» (OSINT), ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φαίνεται να έχει προστεθεί στην αντιπαράθεση Δύσης- Ρωσίας με αφορμή τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία.

Το «Naval News» ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη ρωσικού υποβρυχίου τύπου «SSN» ή υποβρυχίου, εξοπλισμένου με πυραύλους Κρουζ, να επιχειρεί κοντά στην Ιταλία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κεφαλονιά: Θρίλερ με κωπηλάτες - Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού

Ενεργειακή κρίση: Μισέλ ενανίον Φον Ντερ Λάιεν για την έκρηξη τιμών

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενης για απάτες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ