Κοινωνία

05 Σεπτεμβρίου 2022 16:21 Τελευταία ενημέρωση : 05 Σεπτεμβρίου 2022 21:47

Πανεπιστημιακή Αστυνομία “έπιασε δουλειά” και στο ΕΚΠΑ

Διάβασέ μου το...

Σε τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκεται από σήμερα η Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία “έπιασε δουλειά” και στο ΕΚΠΑ
-

Την πρώτη τους εμφάνιση κάνουν σήμερα οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Πανεπιστημιούπολη - ΕΚΠΑ

Επισημαίνεται ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση των τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη, οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Πανεπιστημιούπολη - ΕΚΠΑ

Στο ΑΠΘ, σημειώνεται ότι, έχουν τοποθετηθεί ήδη σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Πανεπιστημιούπολη - ΕΚΠΑ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Πανεπιστημιούπολη - ΕΚΠΑ

Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η κυβέρνηση, στα μουλωχτά, σαν τον κλέφτη, φέρνει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία μέσα στις σχολές, ενώ έχει καταδικαστεί από την πλειοψηφία των φοιτητών. Απέναντί της βρήκε ήδη τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, οι οποίοι αμέσως βρέθηκαν στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, απαιτώντας να αποσυρθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία εδώ και τώρα! Τα 50 εκατομμύρια ευρώ, που δίνει η κυβέρνηση για τη σύσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, να τα διαθέσει, για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, για μαζικές προσλήψεις καθηγητών, φοιτητικές εστίες, σύγχρονες υποδομές και φοιτητική μέριμνα. Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους νέους και τις νέες, με τον αγώνα τους, να υψώσουν τείχος στα σχέδια καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης. Υ.Γ. Το προσωπικό των ΟΠΠΙ θα μπορούσε κάλλιστα να το διαθέσει η κυβέρνηση για την δασοπροστασία κρατώντας την ίδια πράσινη στολή».


Ειδήσεις σήμερα:

Φυσικό αέριο - Μόσχα: Οι Ευρωπαίοι ευθύνονται για την αναστολή λειτουργίας του Nord Stream

Τηλεφώνημα για βόμβα στο μετρό Ομόνοιας

Υπερπτήση τουρκικού drone στην Κίναρο