Καιρός

17 Σεπτεμβρίου 2022 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 17 Σεπτεμβρίου 2022 07:03

Καιρός: ηλιοφάνεια, τοπικές βροχές και χαλάζι το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

"Μοιρασμένη" στα δύο η χώρα. Που και πότε αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην Μακεδονία αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας - Παξών) και στην Ήπειρο, μετά το μεσημέρι είναι πιθανό τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά και να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου θα φτάσει τους 32 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από τις πρωινές ώρες θα πυκνώσουν και αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές τη νύχτα. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στην Θράκη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας - Παξών) είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά και να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις. Στην δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στα βόρεια και δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα νότια, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στη Θεσσαλία είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στην περιοχή της νότιας Πελοποννήσου έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στην Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4-5 μποφόρ, στη δυτική Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα βόρεια και δυτικοί στα νότια, 3 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Στην ατμόσφαιρα της κεντρικής και της νότιας χώρας θα υπάρχει αφρικανική σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα δυτικά και στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει, στην Ήπειρο και στην δυτική Μακεδονία τους 24 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΠΘ: επεισόδια με χημικά την νύχτα (εικόνες)

Moody's: σταθερή η αξιολόγηση της Ελλάδας

“Υγεία πάνω απ’ όλα”: πόνος στην μέση, “δύσκολα” παιδιά και σύνδρομο “άδειας φωλιάς”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ