Τεχνολογία - Επιστήμη

03 Οκτωβρίου 2022 19:06 Τελευταία ενημέρωση : 03 Οκτωβρίου 2022 21:16

“Οπλο της Αποκάλυψης” - ΝΑΤO: Συναγερμός για ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο με την τορπίλη Poseidon

Διάβασέ μου το...

Εκθεση του ΝΑΤΟ ενημερώνει τα κράτη μέλη του για τον απόπλου του ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου Belgorod.

“Οπλο της Αποκάλυψης” - ΝΑΤO: Συναγερμός για ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο με την τορπίλη Poseidon
-


Μια έκθεση πληροφοριών του ΝΑΤΟ, που επικαλείται η ιταλική εφημερίδα Repubblica, αναφέρει ότι το ρωσικό υποβρύχιο k-329 Belgorod είναι εν κινήσει, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ήταν… ο πρωταγωνιστής της δολιοφθοράς του Nord Stream.

«Δεν σχολιάζουμε υποτιθέμενες διαρροές ή λεπτομέρειες πληροφοριών», δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που ερωτήθηκε αν το ΝΑΤΟ έχει πληροφορίες ότι το ρωσικό υποβρύχιο Belgorod μπορεί να θέλει να δοκιμάσει τον πύραυλο Poseidon (Ποσειδώνας) στην Αρκτική Θάλασσα. Είναι γνωστό και ως "Όπλο της Αποκάλυψης".

Το υποβρύχιο βρίσκεται σε λειτουργία από τον Ιούλιο και θα έχει ως αποστολή να δοκιμάσει την υπερτορπίλη Poseidon, μια πυρηνική κεφαλή που μπορεί να ταξιδέψει για 10.000 χιλιόμετρα και εκρήγνυται κοντά στην ακτή προκαλώντας ένα ραδιενεργό τσουνάμι, όπως οι περίφημες «βόμβες του Τσάρου» του Κρουσόφ (δοκιμάστηκαν το 1961). Ο πύραυλος θα μπορούσε να έχει τα ίδια αποτελέσματα με τα ICBM (όπως το Satan II).

Η είδηση ??της έκθεσης του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει η RAI, που διανεμήθηκε στους συμμάχους υποδηλώνει ότι προετοιμαζόμαστε επίσης για μια πιθανή επιλογή πυρηνικής επίθεσης από τη Ρωσία.

«Η ατομική βόμβα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η τελευταία πράξη. Κινδυνεύει με πραξικόπημα», λέει ο πρώην συγγραφέας φαντασμάτων του Abbas Galljamov σε συνέντευξή του στη Repubblica. 

Το υποβρύχιο K-329 Belgorod επέστρεψε στις θάλασσες της Αρκτικής κατά πάσα πιθανότητα για να δοκιμάσει τις τορπίλες Poseidon, με κωδικό «Status-6». Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά, έχουν ενεργοποιήσει ένα δίκτυο δορυφόρων για να προειδοποιούν για την εκτόξευση τορπιλών, οι οποίες, σύμφωνα με όσα ανέφερε επίσης το Navalnews , τον Ιούνιο του 2021, όταν ανάβουν οι κινητήρες, καταγράφουν μια πολύ δυνατή ζέστη.

Το υποβρύχιο K-329 Belgorod εγκαινιάστηκε στις 23 Απριλίου 2019, έχει μήκος 184 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα, μπορεί να πλέει υποβρύχια με περίπου εξήντα χιλιόμετρα την ώρα και με αυτονομία χωρίς σύνορα. Υπολογίζεται ότι μπορεί να μείνει 120 ημέρες χωρίς να επιστρέψει στην επιφάνεια.

Ο διοικητής του υποβρυχίου αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η κινητοποίηση των υποβρυχίων έρχεται μετά από μια τηλεοπτική ομιλία στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Πούτιν απείλησε ξανά τη Δύση, διασφαλίζοντας ότι δεν αστειεύεται όταν λέει ότι η χώρα του «θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να υπερασπιστεί το έδαφός της». Κάνοντας έμμεση αναφορά στην πυρηνική του ικανότητα.

Η ανακοίνωση και μόνο της δοκιμής, ωστόσο, έχει επιπτώσεις στη Δύση γιατί αυτή τη στιγμή είναι ένα όπλο για το οποίο δεν υπάρχουν άμυνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλή δολοφονία στην Καβάλα: Σκότωσε πρώτα το παιδί για να την τιμωρήσει

Ηλιούπολη: Ηδονοβλεψίας έκλεψε ζευγάρι

Κούγιας: ο Κόκοτας, ο Βοσκόπουλος και το... μουστάκι! (εικόνες)