Καιρός

04 Οκτωβρίου 2022 06:04 Τελευταία ενημέρωση : 04 Οκτωβρίου 2022 07:14

Καιρός: πτώση θερμοκρασίας και βοριάδες την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στην Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 24 με 26 βαθμούς και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, τοπικές βροχές κατά διαστήματα και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα νότια βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 έως 5 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, όπου πιθανώς τις πρωινές ώρες να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά, όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στις ανατολικές Κυκλάδες και στην ανατολική Κρήτη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στην Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια, όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 έως 6 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην δυτική Πελοπόννησο και στο νότιο Ιόνιο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιοδυτικά τμήματα με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένεται αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 20-22 βαθμούς, στα δυτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Missing Alert: που βρέθηκε η 17χρονη αγνοούμενη

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι και πότε πρέπει να το κάνουν

Πληθωρισμός στην Τουρκία: “Ζαλίζει” το νέο ποσοστό ρεκόρ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ