Καιρός

07 Οκτωβρίου 2022 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 07 Οκτωβρίου 2022 07:14

Καιρός: τοπικές βροχές και βοριάδες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και πιθανώς στα Δωδεκάνησα και με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά έως 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς και στα δυτικά κατά τόπους τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πιθανώς στα νότια έως 9 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στα ανατολικά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 5 έως 7 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και κυρίως στην βόρεια Κρήτη με τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ, τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά έως 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα νότια (περιοχή Ρόδου και Καστελλόριζου), όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 έως 8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα βόρεια πιθανώς έως 9 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη η μέγιστη τιμής της).

Ο καιρός το Σάββατο

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί και βαθμιαία δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς, δε στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Κυριακή, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 188 σημεία

Πυρηνικά - Ουκρανία: Ο Μπάιντεν φοβάται για “Αποκάλυψη”

Μητσοτάκης - Ερντογάν: ο καβγάς στην Πράγα, η απειλή επίθεσης στην Ελλάδα και το… savoir vivre

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ