Τεχνολογία - Επιστήμη

11 Οκτωβρίου 2022 16:44 Τελευταία ενημέρωση : 11 Οκτωβρίου 2022 16:45

Κορονοϊός - Λύματα: αύξηση στο ιικό φορτίο έως 83%

Διάβασέ μου το...

Αναλυτικά οι περιοχές και η διακύμανση του ιικού φορτίου που παρατηρήθηκε από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός - Λύματα: αύξηση στο ιικό φορτίο έως 83%
-

Παράλληλα με την ανακοίνωση της Τρίτης με την εβδομαδιαία ενημέρωση για τον αριθμό νεκρών, τους διασωληνωμένους και τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, αλλά και για την γεωγραφική κατανομή τους ανά περιφερειακή ενότητα, από τον ΕΟΔΥ έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Στην σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρονται τα εξής:

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Κορονοϊός - λύματα - ιικό φορτίο

Συμπεράσματα: Την εβδομάδα 3 έως 9 Οκτωβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 26 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε πέντε από τις δώδεκα (5/12) περιοχές, που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ)του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε πέντε από τις δώδεκα (5/12) περιοχές και σταθεροποίηση σε δύο από τις δώδεκα (2/12) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητικές ήταν οι τάσεις στον Άγιο Νικόλαο (+83%), και στην Αττική (+66), ενώ οριακή ήταν η αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στη Θεσσαλονίκη (+25%), στα Χανιά (+17%) και στο Ηράκλειο (+16%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-81%), στην Κέρκυρα (-50%) και στην Ξάνθη (-35%), ενώ οριακή ήταν η πτώση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (-29%) και στο Βόλο (-21%).

Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη (+5%) και στα Ιωάννινα (-8%) .

Η εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: “Την σκότωσα αλλά ακόμα δεν αισθάνομαι τίποτα για εκείνη”

Κώστας Ηλιάκης: Βίντεο με την στιγμή που το τουρκικό F-16 πέφτει στο μαχητικό του ήρωα Σμηναγού

Τροχαίο - Φιλιατρά: συνεπιβάτης μηχανής σκοτώθηκε μετά από πρόσκρουση σε μπετονιέρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ