Πολιτισμός

27 Οκτωβρίου 2022 09:50 Τελευταία ενημέρωση : 27 Οκτωβρίου 2022 15:15

Μητσοτάκης και Σολτς στην Ακρόπολη (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ο Πρωθυπουργός ξενάγησε τον Γερμανό Καγκελάριο στον χώρο του Ιερού Βράχου.

Μητσοτάκης και Σολτς στην Ακρόπολη (εικόνες)
-


Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης έφτασαν λίγο μετά τις 9.00 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο Πρωθυπουργός ξενάγησε τον Γερμανό Καγκελάριο στον χώρο του Ιερού Βράχου.

Στην ανάρτησή του στο twitter, ο Σολτς ευχήθηκε «καλημέρα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτήρισε «εντυπωσιακή» την Ακρόπολη και ανέφερε ότι με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα συζητήσουν τον τρόπο μείωσης των υψηλών τιμών της ενέργειας. Παράλληλα χαρακτήρισε ως «καλό» το γεγονός ότι Γερμανία και Ελλάδα εργάζονται στενά μαζί και είναι φίλοι τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ.

Oi δύο ηγέτες στην συνέχεια είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα ακολούθησαν δηλώσεις.

Στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και η οικονομική συνεργασία, η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που πλήττει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη στήριξη εταίρων και συμμάχων καθώς και η τουρκική προκλητικότητα και η ευθεία αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας. 

ΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί ήδη από τον περασμένο Ιούλιο. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου καγκελαρίου της Γερμανίας στην Ελλάδα ενώ είναι ταυτόχρονα η πρώτη επίσκεψη Γερμανού καγκελαρίου μετά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα της ενισχυμένης εποπτείας.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως επιδιώκεται να σηματοδοτήσει μια νέα σελίδα και την επανεκκίνηση στις διμερείς σχέσεις, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε καθεστώς ευρωπαϊκής κανονικότητας, ενώ η ελληνική οικονομία καταγράφει θετικές επιδόσεις εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων - επιδόσεις που μαζί με τις μεταρρυθμίσεις έχουν αναγνωριστεί και από τη γερμανική πλευρά.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγριο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Πατέρας ύποπτος για το θάνατο του γιου του (βίντεο)

Σεξουαλική επίθεση: Μποξέρ ο ανήλικος που καταγγέλλει ταγματάρχη

Κούγιας: Η επίθεση με καυστικό υγρό έγινε ενώ κοιμόταν ο 36χρονος (βίντεο)

Gallery

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ