Πολιτική

07 Νοεμβρίου 2022 17:24

Ελληνοτουρκικός... πόλεμος στο Twitter για ένα δημοσίευμα

Διάβασέ μου το...

Ένα δημοσίευμα στάθηκε αφορμή να κάνει τους Τούρκους τουιτεράδες να θεωρούν ότι η Ελλάδα θα επιτεθεί στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικός... πόλεμος στο Twitter για ένα δημοσίευμα
-

Η Άγκυρα εδώ και καιρό πυροδοτεί ένα επιθετικό κλίμα κατα της Ελλάδας, ιδιαίτερα ενώ πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία που θα κρίνουν το μέλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η ψαλίδα μεταξύ του κυβερνητικού συνασπισμού και των κομμάτων της αντιπολίτευσης "κλείνει".

Συγκεκριμένα, το 4,7 % μειώθηκε η διαφορά της Συμμαχίας Δημοκρατίας (κυβερνών κόμμα ΑΚΡ και ακροδεξικό κόμμα ΜΗΡ) και της Συμμαχίας του Έθνους (κόμματα αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτστνάρογλου και Μεράλ Ακσενέρ) από 6,7% που ήταν τον περασμένο μήνα σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ORC, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ORC, η Συμμαχία της Δημοκρατίας λαμβάνει 36,9 % και η Συμμαχία του Έθνους που αποτελείται από το CHP το Καλό Κόμμα λαμβάνει 41,6 %. Στην έρευνα που διεξήχθη τον Οκτώβριο, το ποσοστό ψήφου της Συμμαχίας της Δημοκρατίας ήταν 36,5% και της Εθνικής Συμμαχίας ήταν 43,2 %.

Τα ποσοστά ψήφου των κομμάτων καταγράφηκαν ως εξής:

  • Κυβερνών κόμμα ΑΚΡ 30,4%
  • Κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP 24,0 %
  • Καλό Κόμμα Μεράλ Ακσενέρ17,6 %
  • Φιλοκουρδικο HDP 7,2 %
  • Ακροδεξιό κόμμα MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί6,5 %
  • Μελλοντικό Κόμμα Αχμέτ Νταβούτογλου 2,6 %
  • Κόμμα DEVA Αλί Μπαμπατζάν 2,5 %
Εκτός από τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματουχων που εξαπολύουν ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας, φαίνεται να έχουν ανοίξει και έναν... πόλεμο δημοσιευμάτων, αλλά και tweet. 
Έτσι, ένα ελληνικό δημοσίευμα από ιστοσελίδα έκανε λόγο για επτά παράγοντες που συναινούν ο Ερντογάν να επιτεθεί μετά τις 8 Νοεμβρίου, που έφερε παράνοια κονωνικών μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας στις 8 Νοεμβρίου επινόησαν οι τουιτεράδες! Άλλοι λένε θα επιτεθεί η Ελλάδα στην Τουρκία και άλλοι η Τουρκία στην Ελλάδα, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Το twitter πήρε "φωτιά" μια μέρα πριν τις 8 Νοεμβρίου υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.

Η φημολογία ξεκίνησε πριν 3 βδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το youtube, μετά από πρωτοσέλιδο δημοσιεύμα σε ελληνική ιστοσελίδα, που έγραφε ότι μετά τις 8 Νοεμβρίου υπάρχουν 7 παράγοντες που ο Ερντογάν θα επιτεθεί στην Ελλάδα.
Ωστόσο τώρα πολλοί τουιτεράδες το αντίστρεψαν και υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.

Το θέμα, γιγαντώθηκε όταν ένας τούρκος YouTuber, έδειξε το δημοσίευμα σε βίντεο στα τουρκικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τη Δευτέρα

Άρτα: Σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης

“Εκτός Υπηρεσίας”: Το επεισόδιο της Δευτέρας υπόσχεται άφθονο γέλιο (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ