Τεχνολογία - Επιστήμη

15 Νοεμβρίου 2022 16:07 Τελευταία ενημέρωση : 15 Νοεμβρίου 2022 16:19

Κορονοϊός - Λύματα: Αύξηση στο ιικό φορτίο έως 249%

Διάβασέ μου το...

Αναλυτικά οι περιοχές και η διακύμανση του ιικού φορτίου που παρατηρήθηκε από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός - Λύματα: Αύξηση στο ιικό φορτίο έως 249%
-

Παράλληλα με την ανακοίνωση της Τρίτης με την εβδομαδιαία ενημέρωση για τον αριθμό νεκρών, τους διασωληνωμένους και τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, αλλά και για την γεωγραφική κατανομή τους ανά περιφερειακή ενότητα, από τον ΕΟΔΥ έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Στην σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρονται τα εξής:

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

κορονοϊός - λύματα

Συμπεράσματα: Την εβδομάδα 7 έως 13 Νοεμβρίου 2022, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 31 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικόφορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τέσσερεις από τις ο κτώ (4/8) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε δύο περιοχές (2/8) του ΕΔΕΛ ενώ σταθεροποίηση παρατηρήθηκε σε δύο από τις οκτώ (2/8) περιοχές. Αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (+249%), στα Χανιά (+79%), στα Ιωάννινα (+53%) και στην Αττική (+31%).

Η εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:

Ειδήσεις σήμερα:

“Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους”: Σε ποιές περιοχές ισχύει το μπόνους 15%

Παπαγιάννης - Παυλίδου: νέα κόντρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου (βίντεο)

Αιμιλία Υψηλάντη: Το πρώτο μήνυμα για το θάνατο της μοναχοκόρης της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ