Πολιτική

20 Νοεμβρίου 2022 14:17

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού - Προεδρικό Μέγαρο: Ο κήπος γέμισε από χαμόγελα και χαρά (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης και μέσω του μηνύματος της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, κάνει έμμεσες αναφορές σε υποθέσεις της επικαιρότητας.

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού - Προεδρικό Μέγαρο: Ο κήπος γέμισε από χαμόγελα και χαρά (εικόνες)
-

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού σήμερα και ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ήταν… αφιερωμένος στα παιδιά. 

Σε μήνυμα της, με - κατά πολλούς - έμμεσες αναφορές και σε υποθέσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης το τελευταίο διάστημα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία μίλησε και έπαιξε με τα παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS στην Βάρη που βρέθηκαν στον κήπο του Μεγάρου, αναφέρει τα εξής;

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ήταν αφιερωμένος στο καλύτερο αύριο αυτού του κόσμου, τα παιδιά.

Ήρθαν από το Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης, με πρόσωπα φωτεινά, έτοιμα να αντικρίσουν παντού το θαύμα, σ’ ένα λουλούδι, μια πεταλούδα, ένα παιχνίδι, έπαιξαν και διασκέδασαν για ώρα πολλή. Μαζί τους ήρθαν και άλλα παιδιά και μοιράστηκαν στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς. Βλέποντάς τα, η σκέψη στρέφεται αναπόφευκτα σε όσες μικρές υπάρξεις έχουν γνωρίσει από την τρυφερή τους ηλικία την πιο σκοτεινή και άγρια πλευρά της ζωής. Παιδιά κακοποιημένα, παραμελημένα, φοβισμένα, καταδικασμένα σε μιαν απέραντη, ζοφερή μοναξιά.

Η βία κατά των παιδιών, λεκτική, σωματική, σεξουαλική, είναι ένα έγκλημα διαρκές. Ο αντίκτυπός του στο θύμα αλλά και στην κοινωνία εκτείνεται μέσα στον χρόνο, σφραγίζοντας ανεξίτηλα την ψυχή όσων την υφίστανται και στιγματίζοντας τον συλλογικό μας βίο. Μέρες όπως η σημερινή δεν μπορούν να εξαντλούνται σε ευχολόγια και κενές διακηρύξεις. Ας μην κωφεύουμε στην βουβή κραυγή των παιδιών αυτών. Ας σεβαστούμε το απαράγραπτο δικαίωμά τους σε μια προστατευμένη αθωότητα. Ας δώσουμε σε όλα τα παιδιά μια οικογένεια, ένα περιβάλλον αγάπης και φροντίδας μέσα στο οποίο θα ανθίσουν και θα ευημερήσουν στα πιο σημαντικά, τα διαπλαστικά χρόνια της ζωής τους. Οικοδομώντας ένα παρόν αρμονικό για το παιδί δεν εκπληρώνουμε απλώς ένα κοινωνικό καθήκον. Βάζουμε τα θεμέλια για ένα πιο φωτεινό μέλλον, για έναν καλύτερο κόσμο».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός μηχανής που τράκαρε με αυτοκίνητο

Viral ο αγρότης που μαζεύει ελιές παίζοντας κλαρίνο (βίντεο)

Τροχαίο - Χανιά: αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι για εκτέλεση έργων (εικόνες)

Gallery