Κοινωνία

20 Νοεμβρίου 2022 23:43

Κακοκαιρία “Fobos”: Προβλήματα στη δυτική Ελλάδα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ανεμοστρόβιλος τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας “Fobos” που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας από το απόγευμα της Κυριακής.

Κακοκαιρία “Fobos”: Προβλήματα στη δυτική Ελλάδα (εικόνες)
-

 

Μεγάλος όγκος νερού, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια φαινόμενα της κακοκαιρίας “Fobos” που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη δυτική Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Κακοκαιρία Fobos - Πύργος - Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία Fobos - Πύργος - Θεσσαλονίκη

Από την κακοκαιρία έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, κυρίως από τον αέρα, ενώ δεν είναι λίγες και οι κλήσεις για κοπές δέντρων. Δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και η μετακίνηση είναι κατά τόπους επικίνδυνη.

Στη Θεσσαλονίκη η βροχή που εντάθηκε το βράδυ της Κυριακής δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα, όμως ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Στο Μεσολόγγι οι ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν τον προβλήτα του λιμανιού των καϊκιών και στο σημείο έσπευσαν λιμενικοί και ιδιώτες για να σώσουν ό,τι προλάβουν.

Fobos - Μεσολόγγι - Κακοκαιρία

Στην Πάτρα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και το  τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί τηλέφωνα για πτώσεις δέντρων ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή πτώση δέντρου σημειώθηκε στην οδό Γ΄Ορειβατικού αλλά και στην οδό Σμύρνης, στην Ερρίκου Ντυνάν στο Δασύλλιο και στην Παρνασσού. Αναφορές έγιναν στην Πυροσβεστική για συγκέντρωση υδάτων στην Ακτή Δυμαίων στον Κόκκινο Μύλο.

κακοκαιρια - Πατρα


Την ίδια ώρα, έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και την περιοχή του ΠύργουΕιδικότερα, εκτεταμένες είναι οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο που πέρασε από το Κατσικάρι προς τις Εργατικές Κατοικίες Κατακόλου και τα ΚΤΕΛ.

Κακοκαιρία Fobos - Πύργος - Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία Fobos - Πύργος - Θεσσαλονίκη

Οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο που πέρασε από το Κατσικάρι προς τις Εργατικές Κατοικίες Κατακόλου, το ΚΤΕΛ και το ξενοδοχείο Λέτρινα ειναι εκτεταμένες.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό η στέγη από την αποβάθρα του ΚΤΕΛ αποκολλήθηκε και σκόρπισε σε μεγάλη απόσταση με κομμάτια να πέφτουν στην οδό Πατρών και τον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου Λέτρινα.

Πυργος - κακοκαιρια

Από τις πτώσεις των τμημάτων στέγης προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Ζημιές προκλήθηκαν σε γραφεία στο χώρο των Εργατικών Κατοικιών οδού Κατακόλου όπου έσπασαν τζαμαρίες, ενώ αρκετά δέντρα ξεριζώθηκαν σε Κατσικάρι και Καταράχι.

Ζημιές σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκληθεί σε συσκευαστήριο στην περιοχή του Καταραχίου.

Πηγή: ilialive.gr, grtimes.gr, tempo24.news, thebest.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έμπε ντε Μποναφίνι: Πέθανε η φωνή των “Μητέρων της Πλάθα ντε Μάγιο”

Γερμανία - Υπηρεσία Δικτύων: Δεν κινδυνεύουμε από μπλακ άουτ

Τροχαίο - Χανιά: αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι για εκτέλεση έργων (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ