Κοινωνία

22 Νοεμβρίου 2022 08:36 Τελευταία ενημέρωση : 22 Νοεμβρίου 2022 10:08

Real Group: Στα Προσφυγικά συνελήφθη ύποπτος για τον εμπρησμό

Διάβασέ μου το...

Τι ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, για το αποτέλεσμα της αστυνομικής επιχείρησης στα Προσφυγικά, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Real Group: Στα Προσφυγικά συνελήφθη ύποπτος για τον εμπρησμό
-

"Ακόμα μία εγκληματική πράξη εξιχνιάστηκε. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, συνελήφθη σήμερα ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της real news. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι δράστες κάθε εγκληματικής δράσης", αναφέρει σε ανάρτηση του στα social media o Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφορικά με την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα στα Προσφυγικά στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

 Η επιχείρηση διεξήχθη για τον εντοπισμό ατόμου που ανήκει στον αντιεξουσιαστικο χώρο.

Την επιχείρηση έκαναν στελέχη της κρατικής ασφάλειας που κύκλωσαν το κτήριο, όπου τελικώς εντοπίστηκε ο 27χρονος αναζητούμενος, ο οποίος οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ και το μεσημέρι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Εισαγγελέα, με κατηγορίες για τον εμπρησμό στον Real Group.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ - ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΕΛΑΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ - ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΕΛΑΣ

Ερευνάται η εμπλοκή του και σε άλλες υποθέσεις εμπρησμού, την ανάληψη ευθύνης των οποίων έχει κάνει η ίδια ομαδα αναρχικών που ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπηρσμό στον όμιλο των ΜΜΕ.

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέβηκαν στην ταράτσα του κτηρίου και απο εκεί κατά διαστήματα εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών των διμοιριών των ΜΑΤ, που πλαισίωσαν την επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας.

Οι εμπρησμοί και οι «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας» 

Η οργάνωση «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας» είχε αναλάβει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στον Real Group.

Ενα "ρητό Κούρδων ανταρτών", όπως αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου με το οποίο γίνεται ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση, που λέει “...ο χειμώνας πέρασε, η άνοιξη πέρασε, το καλοκαίρι ήρθε, το φθινόπωρο θα έρθει κι ο χειμώνας θα έρθει ξανά, οι εποχές θα περάσουν, αλλά εμείς θα παραμείνουμε εδώ”, ξεκινά το κείμενο που δημοσιεύθηκε σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο αναφέρεται:

  • "Με αυτόν τον τρόπο τιμήσαμε τους νεκρούς μας: Κουβαλήσαμε τον εμπρηστικό μηχανισμό για την επίθεσή μας στη Real σαν να κουβαλάμε τα λείψανα των νεκρών του κοινωνικού πολέμου. Δύο χρόνια ακριβώς μετά τον θάνατο-κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου κάναμε αυτήν την ενέργεια και το πνεύμα του Βασίλη ήταν μέσα μας να μας χαμογελάει".
  • "Για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία της εργαζόμενης ηχολήπτριας του κτηρίου λόγω της δολοφονικής αμέλειας των αφεντικών της να μην προνοήσουν για εύκολες διαφυγές του κτηρίου επαρκώς, θα ζητήσουμε ένα δημόσιο συγγνώμη από την ίδια αποκλειστικά, λέγοντας απολογιστικά δημόσια και ταπεινά ότι σκοπός μας ήταν να γίνει μια συμβολική επίθεση".
  • "Η δράση μας είναι ολόψυχα αφιερωμένη στον αναρχικό απεργό πείνας και σύντροφο Γιάννη Μιχαηλίδη"

Η ομάδα έχει στο παρελθόν επιτεθεί με εμπρηστικό μηχανισμό και κατά των γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης Πεύκης - Λυκόβρυσης της ΝΔ.

Ειδήσεις σήμερα:

Συντάξεις: αύξηση 7,75% από την Πρωτοχρονιά του 2023

Κίνα: πολύνεκρη φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)

Κακοκαιρία “Fobos”: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ