Κόσμος

22 Νοεμβρίου 2022 15:29

Μπαχτσελί: Η εσωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι η εξωτερική πολιτική της Αμερικής

Διάβασέ μου το...

Εναντίον των ΗΠΑ καταφέρεται ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτηρίζοντας σκανδαλώδη την «παρουσία Αμερικανού διοικητή σε τελετή αποφοίτησης τρομοκρατών».

Μπαχτσελί: Η εσωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι η εξωτερική πολιτική της Αμερικής
-



Εναντίον των ΗΠΑ καταφέρεται ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτηρίζοντας σκανδαλώδη την «παρουσία Αμερικανού διοικητή σε τελετή αποφοίτησης τρομοκρατών», όπως είπε. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ενέκρινε τη χειραψία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Σίσι και υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας και με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσσαντ.
Στην ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί επέκρινε τις ΗΠΑ αναφέροντας ότι «μόλις μια μερα πριν την επιχείρηση ‘Γαμψό Σπαθί’, ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ παρευρέθηκε στη λεγόμενη τελετή αποφοίτησης των τρομοκρατών και ανακοίνωσε ότι ήταν περήφανος για τα λεγόμενα επιτεύγματά τους, αυτη η κινηση είναι όχι μόνο σκανδαλώδη αλλα είναι μια νεα μαχαιριά στο δίκαιο της»

«Η εσωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι η εξωτερική πολιτική της Αμερικής. Και η ντροπιαστική συμμαχία (της αντιπολίτευσης) είναι ένας αιχμάλωτος δορυφόρος αυτής της εξωτερικής πολιτικής. Ορίζοντας την τρομοκρατική οργάνωση PKK/ YPG ως χερσαία δύναμη, βάζοντας τους τρομοκράτες φύλακες στις πετρελαιοπηγές, και διαθέτοντας μεγάλα ποσά πόρων από τον προϋπολογισμό τους, οι ΗΠΑ έχουν ανοίξει μέτωπο κατά της Τουρκίας» ανέφερε ο Μπαχτσελί.

Παράλληλα το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας με ανάρτηση στο twitter αναφέρει πως "Οι Αετοί των Συνόρων μας έπιασαν 13 άτομα που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα από τη Συρία και το Ιράν στη χώρα μας και από τη χώρα μας στην Ελλάδα. Διαπιστώθηκε ότι 3 από τους συλληφθέντες ήταν μέλη του PKK/KCK/PYD/YPG και 3 από αυτούς ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO.# [συνέχεια αφηγήματος περί ‘διαδρόμου’ Συρίας-Ελλάδας".

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ακόμη ότι «η επαφή που είχε ο Πρόεδρός μας με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Σίσι στο Κατάρ είναι μια σωστή επαφή(συνάντηση). Κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να συνεχιστούν αυτές οι επαφές και άλλα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει επίσης να ανοίξει ένας δίαυλος συνάντησης (επαφής) με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, Μπασάρ Ασσάντ, και να σχηματιστεί κοινή βούληση κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων»

«Εάν δεν ξεκινήσουμε τις διμερείς συνομιλίες, οι αυτοί που θέλουν να χαλάσουν τις σχέσεις θα θέλουν να φέρουν την διχόνοια μεταξύ μας όλο και περισσότερο», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

“ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ”: Τουρκικός παραλογισμός για την ταινία

Σκοτώθηκε επισκευάζοντας το αμάξι του

Τροχαίο: Οδηγός παρέσυρε 21χρονη και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ