Κοινωνία

23 Νοεμβρίου 2022 13:32 Τελευταία ενημέρωση : 23 Νοεμβρίου 2022 15:50

“Κιβωτός του Κόσμου”: Βάφτιζαν παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα - Τι ερευνούν οι Αρχές

Διάβασέ μου το...

Οι πρώτες δηλώσεις της νέας προέδρου του ΔΣ της "Κιβωτού του Κόσμου".  Ποιος είναι ο στόχος της νέας Διοίκησης.

“Κιβωτός του Κόσμου”: Βάφτιζαν παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα - Τι ερευνούν οι Αρχές
-


Ως «μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη» χαρακτήρισε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου την τοποθέτησή της ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της προσωρινής διοίκησης στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά το «ξήλωμα» του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας που ακολούθησε τις καταγγελίες για κακοποιήσεις και ασέλγειες σε βάρος παιδιών στην οργάνωση.

«Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο να δούμε τι θα παραλάβουμε» πρόσθεσε η κ. Μαρτίνου, εξηγώντας για την νέα διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» ότι παράλληλα με την Δικαιοσύνη «εμείς θα κάνουμε διαχειριστικό έλεγχο για να λειτουργεί η Κιβωτός με όλες τις δομές και να μην υπάρξει πρόβλημα για κανένα παιδί».

«Ο στόχος μας είναι να προχωρήσει η καθημερινότητα και τα παιδιά να ζουν με τις συνθήκες που πρέπει και τους αρμόζει» κατέληξε η κ. Μαρτίνου στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις της.

Έρευνα για την πρακτική της βάπτισης ήδη βαπτισμένων παιδιών

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Γιώργος Σταμάτης, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως υπήρχαν αναφορές και εκθέσεις αναφορικά με θέματα παιδικής προστασίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών, ενώ συμπλήρωσε πως στην «Κιβωτό του Κόσμου» είχαν γίνει πολλές φορές συστάσεις και όλα δείχνουν πως δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε αυτό.

«Απαγορεύεται να διαχωρίζονται τα αδέρφια από δομή σε δομή. Είχαμε κι άλλα θέματα, με βαφτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Κιβωτό να εξηγηθεί νομικά. Όλα αυτά εξετάζονται από το νέο ΔΣ», ανέφερε.

Η πρακτική της βάπτισης ήδη βαπτισμένων παιδιών βρίσκεται υπό διερεύνηση. Στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιούσε η «Κιβωτός του Κόσμου» αυτή την πρακτική για να προχωρήσει σε παράνομες υιοθεσίες, ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε πως από το 2018 κι έπειτα, με τον νόμο περί υιοθεσιών, ήταν πολύ δύσκολο, καθώς τα παιδιά που ήταν δοθούν προς υιοθεσία βρίσκονταν σε μητρώο.

Θεοδωρικάκος: Ο νόμος ισχύει για όλους

Σε σημερινή συνέντευξή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως: «Από τη στιγμή που η εισαγγελική αρχή παρήγγειλε στην Ελληνική Αστυνομία την έρευνα για τα τεκταινόμενα σε αυτόν το χώρο, η αστυνομία πήρε καταθέσεις, σχημάτισε δικογραφία η οποία παραδόθηκε στον Εισαγγελέα. Υπάρχει ένα ισχυρό μήνυμα σ’ αυτή την υπόθεση. Δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας. Έναντι του νόμου οφείλουμε να είμαστε όλοι ίσοι. Ο νόμος ισχύει για όλους.

Συνεπώς και σε αυτή την περίπτωση όποιος και να είναι ο δράστης και ο ένοχος οποιασδήποτε παραβατικής ή εγκληματικής δραστηριότητας, εφόσον έχει υπάρξει, θα βρεθεί και θα πάει στη δικαιοσύνη. Το ένα τμήμα λοιπόν η Ελληνική Αστυνομία το έχει ολοκληρώσει και αναμένει περαιτέρω οδηγίες από την ανακριτική Αρχή, από τον Εισαγγελέα. Όμως, τη Δευτέρα το πρωί με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχει παρέμβει η Οικονομική Αστυνομία. Κάνει γενικευμένο ποινικό έλεγχο σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση στην Κιβωτό του Κόσμου».


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Εύβοια: Νεκροί από πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το Ίδρυμα για εγκαυματίες, η στήριξη και η ανάγκη να βοηθήσει (βίντεο)

Σεξουαλική επίθεση μέσα σε τρόλεϊ κατήγγειλε 14χρονη