Πολιτική

06 Δεκεμβρίου 2022 09:53 Τελευταία ενημέρωση : 06 Δεκεμβρίου 2022 22:21

Μητσοτάκης: Ματαιώθηκε η επίσκεψή του στην Χειμάρρα

Διάβασέ μου το...

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη. Η ανακοίνωση.

Μητσοτάκης: Ματαιώθηκε η επίσκεψή του στην Χειμάρρα
-

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλβανία. Ο πρωθυπουργός, τελικά, δεν θα επισκεφτεί τη Χειμάρρα και τις άλλες περιοχές όπου μένει η ελληνική μειονότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «επειδή λόγω καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η πτήση ελικοπτέρου, η προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, μετατίθεται και θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο διάστημα».

Η τελευταία επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή αυτή ήταν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον Ιανουάριο του 1991, στη Δερβιτσάνη.

Ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών στην Αλβανία που θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων. Η Σύνοδος για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί σε χώρα της περιοχής που είναι υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ.

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται «Η ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη, για επαφές με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, λόγω "καιρικών συνθηκών", δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την οργάνωση και αυτής της κυβερνητικής επίσκεψης, μετά το φιάσκο της επίσκεψης στη Λιβύη. Ειδικά καθώς συνοδεύεται από προκλητικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας για "εξαπάτηση της ΕΕ" από την Ελλάδα. Η επικοινωνιακή διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής με τυμπανοκρουσίες και πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού τύπου είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας, είτε αφορά τις σχέσεις με τις γειτονικές μας χώρες είτε το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση από την Κυβέρνηση».

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη - 16χρονος: Η στιγμή που φεύγει από το βενζινάδικο (βίντεο ντοκουμέντο)

Κορονοϊός - Πεκίνο: Χαλάρωση των περιορισμών

Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ